A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Про податкову знижку за навчання

Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу, що відповідно до п.п. 166.3.3. п. 166.3 ст. 163 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, або у вигляді дивідендів, крім сум дивідендів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року, зокрема суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти таким платником податку та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір’ю, батьком-вихователем, матір’ю-вихователькою. 

11:18 24.10.2023

Чи вважається електронний таксометр РРО?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що електронний таксометр - реєстратор розрахункових операцій, який додатково забезпечує попереднє програмування тарифів за проїзд та облік вартості наданих послуг з перевезень пасажирів. Це зазначено у ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР ”Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами та доповненнями.

11:10 24.10.2023

Перевірки оподаткування фізичних осіб

З 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

11:03 24.10.2023

Чи дозволяється використання ПРРО у період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що 01.08.2023 набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким, зокрема, внесені зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), а саме відновлено дію абзацу сьомого ст. 5 Закону № 265, у зв’язку з чим використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено.

11:01 24.10.2023

До уваги платників податків — фізичних осіб щодо мінімального податкового зобов ’язання

Фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді суборенді емфітеезисі, поспішному користуванні) земельні ділянки. що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання.

08:24 11.10.2023

Податківці Новоархангельської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області провели робочу зустріч з головою Новоархангельської селищної ради.

     Під час зустрічі , що відбулася у приміщенні  Новоархангельської   селищної ради  10  жовтня  2023 року,  начальник ДПІ  Ірина КЛИМАНСЬКА   та старший державний інспектор  ДПІ -  Наталія ГОЛУБ  разом з  селищним головою Новоархангельської територіальної громади  Юрієм ШАМАНОВСЬКИМ   обговорили  найактуальніші питання сьогодення - зміни до законодавства, що регулює здійснення готівкових розрахунків та застосування реєстраторів розрахункових операцій, внесені Законом України від 30.06.2023 року № 3219.  

14:48 10.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь