A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Застосовування РРО та/або ПРРО при наданні послуг таксі

Починаючи з 01.01.2022 припинено дію пільги щодо незастосування платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями) реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО (далі – ПРРО), встановлену п. 61 підрозд. 10 розд. ХХ «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України.

11:21 08.12.2023

Новоархангельська ДПІ: з понеділка по п’ятницю якісні адміністративні та сервісні послуги

        Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування    платників податків та надання адміністративних послуг.  За період з 1 січня  по 1 грудня  2023 року до Новоархангельської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Кіровоградській області  для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства  звернулося  2065  платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян з трьох  територіальних  громад та з інших територій України: послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки були надані 1489  фізичним особам, із них  близько 180 громадянам з інших регіонів України. Видано 342 довідки/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.          Також протягом   вказаного періоду  фахівці Центру обслуговування платників Новоархангельської   ДПІ  надали  та опрацювали 127 витягів платникам єдиного податку,  провели 134  реєстрації реєстратора розрахункових операцій(РРО/ПРРО), видано та оброблено 26 витягів платникам ПДВ. Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. За цей період  опрацьовано 398 відомостей.  Постійно  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,  по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.       Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямом в роботі Новоархангельської   ДПІ, при цьому в Центрі обслуговування платникам та громадянам  надаються на постійній основі консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях.  Працівниками ДПІ за 11 місяців п.р. було залучено близько 85 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді.

16:29 06.12.2023

Проведення розрахункових операцій при передплаті та післяоплатою

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що у разі продажу товарів з повною передплатою на поточний рахунок продавця у форматі IBAN, застосування РРО та/або ПРРО не обов’язкове. При цьому в поштове відправлення вкладається документ на товар: товарний чек, накладна тощо.

15:08 06.12.2023

Визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, введено поняття мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

15:07 06.12.2023

Новоархангельська ДПІ: проведено робочу зустріч з представниками органів місцевого самоврядування Новоархангельської селищної ради.

   Начальниця Новоархангельської  ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській  області Ірина Климанська   провела робочу зустріч  з  керівником та фахівцями  фінансового відділу  Новоархангельської селищної  ради.

15:44 01.12.2023

Чи включаються до складу податкової знижки платника ПДФО суми коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків у період воєнного стану неприбутковим організаціям?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від        02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

15:47 27.11.2023

Чи необхідно ФОП - платнику єдиного податку, який здійснює продаж продовольчих товарів за допомогою вендингових автоматів застосовувати РРО?

Згідно з пунктами 1, 2 та 3 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані: 

15:35 27.11.2023

Як здійснюється реєстрація РРО податковим органом для платників, податкова адреса яких територія, на якій ведуться бойові дії, але фактично вони перебувають на підконтрольній території України?

Суб’єкт господарювання, незалежно від свого фактичного місця перебування, може подати заяву в електронній формі для реєстрації РРО/ПРРО за умови, що інформація щодо господарської одиниці, на яку реєструється РРО/ПРРО, як про об’єкт оподаткування наявна в контролюючому органі і такий об’єкт оподаткування не закритий та експлуатується.

15:28 27.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь