A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Порядок та терміни реєстрації ПРРО

Новоархангельська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській  області  нагадує , що для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) суб’єкт господарювання має сформувати в електронному вигляді Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316604), яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. 

16:06 13.11.2023

Про порядок заповнення книги обліку розрахункових операцій

Пунктом 5 глави 4 розд. ІІ Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, що затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок), використання зареєстрованої на господарську одиницю книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО), передбачає:

15:48 13.11.2023

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

15:34 13.11.2023

РРО/ПРРО: особливості зазначення форм розрахунків та їх видів

 Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у  Кіровоградській області  нагадує, що відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) за загальним правилом, суб'єкти господарювання, незалежно від організаційно правової форми, які здійснюють розрахунки в готівковій та/або в безготівковій формі у сфері торгівлі громадського харчування та послуг застосовують РРО/ПРРО, крім умов та форм наведених у нормативно-правових актах.

15:30 13.11.2023

Звертаємо увагу на необхідність дотримання умов перебування на спрощеній системі оподаткування!

Основні вимоги для можливості обрання та переходу юридичними та фізичними особами – підприємцями на сплату єдиного податку встановлено у статті 298 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

14:32 08.11.2023

Оподаткування доходу фізичної особи у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується (надається) міжнародними благодійними організаціями (їх філіями, представництвами)

Порядок оподаткування доходів фізичних осіб регулюється розділом ІV Кодексу, відповідно до п.п. 163.1.1 п. 163.1 ст. 163 якого об’єктом оподаткування резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

14:24 08.11.2023

Як отримати податкову знижку на навчання?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що декларацію про майновий стан і доходи за 2022 рік  з метою отримання податкової знижки можна подавати до 31 грудня 2023 року.

15:17 31.10.2023

Терміни сплати МПЗ

Визначення загального МПЗ  фізичним  особам   , які не зареєстровані як фізичні особи -підприємці  , здійснюється  контролюючими  органами за податковою адресою  таких осіб  до 1 липня  року, наступного за звітним.

14:48 24.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь