A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Комунікаційна платформа – оперативна співпраця з платниками податків

Нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області функціонує комунікаційна податкова платформа. Саме такий формат співпраці допомагає активізувати комунікацію між податковою службою та представниками інститутів громадського суспільства та бізнес-асоціацій.

14:13 10.01.2024

Новоархангельська ДПІ: проведено практикум-навчаня з працівниками Новоархангельської селищної ради

Фахівці Новоархангельської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводять роз'яснювальну роботу з платниками податків, які відвідують Новоархангельську  ДПІ, зокрема, надають практичні рекомендації, проводять навчальні тренінги щодо користування електронними сервісами ДПС. 

14:51 22.12.2023

Відповідальність за невикористання, використання незареєстрованих належним чином, порушення встановленого порядку використання або незберігання протягом встановленого строку КОРО та/або РК.

     Згідно з пп. 5, 6 та 9 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані у разі незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО (далі – ПРРО) у випадках, визначених Законом № 265, проводити розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) з додержанням встановленого порядку її ведення, забезпечувати зберігання (у разі використання) використаних КОРО протягом трьох років після їх закінчення та щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

11:54 21.12.2023

Добровільне виконання обов’язку щодо використання РРО/ПРРО гарантує здійснення господарської діяльності у межах правового поля

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує платникам податків, що обов’язок використання РРО/ПРРО всіма платниками єдиного податку ІІ-ІV груп під час здійснення ними розрахункових операцій набрав чинності ще з 01 січня 2022 року та не був відмінений з 24 лютого 2022 року у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні.

11:49 21.12.2023

Неприбуткові організації мають право надавати благодійну допомогу внутрішньо переміщеним особам без втрати статусу неприбутковості

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

11:43 21.12.2023

Яким нормативно-правовим актом визначається перелік потреб, засобів і товарів, для надання благодійної допомоги відповідно до п.п. 170.7.8 п. 170.8 ст. 170 ПКУ?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що перелік потреб, засобів і товарів, для надання благодійної допомоги, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 112 (із змінами) «Про затвердження Переліку засобів, товарів (робіт, послуг), сума (вартість) благодійної допомоги для закупівлі або у вигляді яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку» (п.п. «а» п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України та Постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 653 «Про затвердження Переліку потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб» (до п.п. «б» п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 ПКУ).

16:48 11.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь