A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новини

28 жовтня - День визволення України від німецько–фашистських загарбників

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «З метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні». В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

13:54 28.10.2022

День захисника та захисниці України

Уже восьмий рік, 14 жовтня, відзначаємо День захисника та захисниці України, яке припадає в день великого християнського свята - Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова була захисницею українського козацтва.

12:01 14.10.2022

З приводу 660-річчя битви на Синіх Водах 30 вересня 2022 року в Новоархангельському краєзнавчому музеї Новоархангельської селищної ради відбувся круглий стіл «Синьоводська битва та її місце у воєнній історії України»

   Восени 1362 року литовсько-русинське військо в складі військових загонів з Литви, Полісся, Волині та північної Білорусі, якими командував великий князь Ольгерд, завдали нищівної поразки військам Золотої орди на березі р. Сині води (сучасна річка Синюха) в районі села Торговиця Новоархангельської селищної громади, завдяки чому Київ та українські терени колишньої Русі-України було остаточно звільнено від 122-річного золотоординського панування.  Відтоді минуло більш як VI століть, але проблема захисту своєї землі залишається актуальною і нині. Зараз український народ згуртувався проти нового іга, ім’я якому рашизм. Сучасних українців подія на Синіх Водах надихая, додає сили і впевненості в боротьбі проти повномаштабного російського вторгнення в Україну.    

14:03 30.09.2022

Дитяча акція «Літо-2022: разом до Перемоги!» діє

Розпочата 1 червня дитяча акція «Літо-2022: разом до Перемоги!» продовжується. Щоб дозвілля було змістовним і цікавим упродовж літа,  дітям громади варто взяти участь у запланованих розвагах. Інформація про проведені освітянські заходи Акції влітку 2022 року в закладах освіти Новоархангельської селищної ради висвітлюється у соціальних мережах та на сайтах закладів освіти. Можна ознайомитися з планом та підсумками проведених заходів за вказаними посиланнями:

11:00 03.06.2022

Міжнародний день захисту дітей!

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день захисту дітей із новими відчуттями й іншим усвідомленням про цінності життя. Мабуть, різними емоціями і почуттями найбільше переповнений внутрішній світ українських дітей. У кожного з них найзаповітніше бажання: розважатися і насолоджуватися дитинством під мирним небом.

09:33 02.06.2022

1 червня – початок акції «Літо - 2022: разом до Перемоги!»

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей не тільки в Україні, а й в інших країнах світу. Перший день літа – це нагадування  про те, на скільки важливим є захист прав дитини, їхньої радості та  надій на мирне майбутнє. Усі дорослі повинні пам’ятати про те, що кожен хлопчик і кожна дівчинка,  повинні жити у світі з гарними можливостями, що діти – майбутнє нашої держави, яке формується сьогодні.

16:24 31.05.2022

РОЗПОРЯДЖЕННЯ НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ від 22 березня 2022 року № 64-од "Про простій Новоархангельського ЗДО №1 "Ромашка""

РОЗПОРЯДЖЕННЯ НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ  від 22 березня 2022 року № 64-од "Про простій Новоархангельського ЗДО №1 "Ромашка""

16:11 24.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь