Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Щодо подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (ф.№20-ОПП)

Відповідно до п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі - об’єкт оподаткування) – неосновне місце обліку.

13:41 24.05.2021

Як скласти уточнюючий додаток 4ДФ до єдиної звітності: нагадування від ДПС

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  інформує , що форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (Розрахунок), порядок його заповнення та подання податковими агентами затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.12.2020 №773).

14:17 21.05.2021

Чи можна переплату з податків спрямувати на погашення боргу з ЄСВ?

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області області  повідомляє, що абз. 1 п. 1.1 ПКУ визначено, що ПКУ регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов’язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов’язки їх посадових осіб під час адміністрування податків та зборів, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

14:16 18.05.2021

Робота без основного РРО: яких умов необхідно дотримуватися?

    Новоархангельська ДПІ  ГУ ДПС у Кіровоградській області  повідомляє, що згідно зі ст. 5 Закону України від 06.07.1995 р. № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) здійснювати розрахункові операції можна без застосування основного РРО, лише у разі:

10:33 13.05.2021

ФОПи першої групи звільнені від сплати єдиного податку і ЄСВ до кінця травня

Новоархангельська  ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській  області повідомляє, що Законом України від 4 грудня 2020 року № 1072 передбачені пільги для фізичних осіб - підприємців (ФОП) платників єдиного податку першої групи.

09:47 12.05.2021

ФОП здійснює роздрібний продаж товарів у магазині, розташованому на території ринку: чи може вона бути платником єдиного податку першої групи?

     Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  інформує, що фізична особа — підприємець, яка здійснює роздрібниий продаж товарів в магазині, що розташованиий на території ринку, не може бути платником єдиного податку першоії групи. До першоії  групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи — підприємці, які не використовують працю наийманих осіб, здійснюють винятково роздрібниий продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

09:45 11.05.2021

Які штрафи діють у 2021 році за незастосування обов'язкових РРО: нагадує ДПС

 Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  інформує, що Законом України від 01.12.2020 р. №1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» визначені граничні обсяги доходу та відтерміновання до 01.01.2022 року обов’язкового застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб – підприємців єдиного податку другої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для першої групи платників єдиного податку, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

11:33 07.05.2021

Про переваги подання звітності в електронному вигляді

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  нагадує платникам податків про те, що подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг як для платників податків, так і для податкової служби, зокрема платники податків отримують:

11:34 06.05.2021

Який термін збереження облікових справ платників податків в контролюючих органах,після припинення (ліквідації)?

 Новорахангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  звертає увагу платників податків, що   Наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 № 578/5 затверджено Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів (далі – Перелік).      Відповідно до ст. 291 розд. І Переліку облікові справи платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.      Особові рахунки платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років (ст. 292 розд. І Переліку).      Слід зазначити, що обчислення строків зберігання документів проводиться з 01 січня року, який іде за роком завершення їх діловодством. Наприклад, обчислення строку зберігання справ, завершених діловодством у 2011 році, починається з 01 січня 2012 року.

10:44 14.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь