Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Чи потрібно подавати добровільну декларацію з нульовими значеннями?

     ДПСУ  інформує , що відповідно до п. 1 підрозд. 9-4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9-4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

13:49 15.09.2021

Чи має право фізособа-декларант відобразити у «нульовій» декларації наявність криптовалюти?

     Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  повідомляє, що відповідно до п. 4 підрозд. 9-4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені пп. 14.1.280 і 14.1.281 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно:

13:48 14.09.2021

Чи повинен знятись з обліку платника ЄСВ член фермерського господарства у разі укладання трудового договору з роботодавцем?

Новоархангельська ДПІ  ГУ ДПС у Кіровоградській області  повідомляє, що відповідно до п. 5-1 ч. 1 ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

13:46 13.09.2021

Юрособа-«єдинник» безоплатно отримала товар: що з доходом?

    Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  доводить до відома, що для юридичної особи платника єдиного податку третьої групи доходом є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

15:46 08.09.2021

Запит для отримання витягу з Реєстру неприбуткових: як отримати?

    Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  інформує, що відповідно до п. 12-1 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 р. №440 (далі – Порядок №440), неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація) може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр).

15:45 07.09.2021

Подання Одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Як подати?

Одноразова(спеціальна) добровільна декларація (далі - Декларація) подається в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua ) після проходження електронної ідентифікації з використанням КЕП. Для подання Декларації у головному меню приватної частини Електронного кабінету необхідно обрати режим «ЕК для громадян», перейти у розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» та натиснути «+Створити» для подальшого її заповнення. Реєстраційні дані заповнюються автоматично та пропонується допомога при заповненні Декларації. Заповнення адресних даних резидентами здійснюється шляхом вибору з випадаючого переліку після введення перших трьох літер назви населеного пункту. Декларація заповнюється за розділами в довільному порядку. Перехід між розділами можна здійснювати по завершенню його заповнення з використанням «Назад», «Далі» або за розділами верхньої частини активного вікна . Кожен розділ містить довідкову інформацію з якою можна ознайомитися шляхом натискання на «?». Додавання рядків у розділах Декларації за допомогою «+», а видалення рядків -«Смітник». Вид валюти обирається із запропонованого довідника та курс валюти заповнюються автоматично на дату складання декларації. Важливо, у разі якщо дата відправлення декларації не співпадає з датою її складання, доцільно переглянути відповідність курсу валют на дату відправлення Декларації. При виборі ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларація передбачає автоматичний розрахунок суми Збору до сплати. Декларант має можливість прикріпити до Декларації додатки, проставивши відповідну відмітку. Уразі наявності кількох додатків додавання здійснюється за допомогою «+». Обов’язковою для заповнення, серед іншого, є інформація щодо відповідності Декларанта умовам за яких можливе подання Декларації. Після заповнення Декларації здійснюється її збереження («Зберегти»), підписання («Підписати») та надсилання («Відправити») до ДПС.

15:10 06.09.2021

Декларування-2021: як скористатися податковою знижкою при страхуванні життя або накопичувальному страхуванні?

     Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  інформує  громадян, які користуються послугою страхування життя, або накопичувальним страхуванням, що вони можуть скористатись податковою знижкою.

15:10 03.09.2021

Як виправити помилки в КОРО?

      Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградськійй області  інформує, що відповідно до п. 12 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547, із змінами та доповненнями (далі – Порядок) виправлення записів у книзі обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) може бути зроблено тільки тими особами, які здійснювали ці записи, або особами, які виконують їх обов’язки. Виправлення повинно засвідчуватись підписом відповідальної особи суб’єкта господарювання або суб’єкта господарювання – фізичної особи – підприємця.

15:42 02.09.2021

Як зареєструвати касира для роботи в ПРРО в Е-кабінеті?

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіроовградській області інформує, що реєстрація касира в розділі «Програмний РРО» Електронного кабінету здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, яке розміщено на вебпорталі ДПС за посиланнями:

15:09 31.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь