A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Податкова інформує

Внесено зміни до Податкового кодексу України, які стосуються благодійної допомоги та одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» (набрав чинності 02.09.2022) внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

09:54 14.09.2022

Нюанси одночасної роботи ПРРО на різних пристроях

Шановні платники! Головне управління ДПС в Кіровоградській області нагадує, що програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» може бути встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але одночасно використовувати один ПРРО можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром. При цьому, програмне забезпечення ПРРО може відмовляти у вході у випадку спроби касиром увійти на ПРРО при наявній відкритій робочій зміні на іншому ПРРО. Тоді касир отримує повідомлення про наявність відкритої робочої зміни на іншому Програмному реєстраторі розрахункових операцій.

12:55 06.09.2022

Щодо подання декларації з податку на прибуток

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Разом з тим, (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п.9 підрозд.8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, дорівнює календарному місяцю.

12:54 06.09.2022

Первинна реєстрація РРО.

Новоархангельська  ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує, що відповідно до п. 3 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій що включені до Державного реєстру РРО та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування.

11:09 31.08.2022

Про виконання податкових обов’язків у період дії воєнного стану

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX запроваджено особливості податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану. Відтак, для платників податків – фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, поновлено зобов’язання та відповідальність щодо дотримання термінів подання податкової звітності, сплати податків та зборів, тощо.

14:41 23.08.2022

Який термін проведення камеральної перевірки одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

Відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразова (спеціальна) добровільна декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку.

09:15 17.08.2022

Розпочала роботу Комунікаційна податкова платформа

Зараз, як ніколи, важливо залишатися на зв’язку. Саме тому податкова служба розширює можливості для комунікацій з громадськістю і бізнес-спільнотою, аби кожен знайшов оптимальний для себе формат діалогу з податківцями.

09:14 17.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь