Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи існують обмеження в призначенні іноземців на певні посади?

Дата: 17.07.2024 14:47
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Чи існують обмеження в призначенні іноземців на певні посади?

 

Так, існують.

Відповідно до частини 5 статті 42 Закону України Про зайнятість населення” іноземці та особи без громадянства не можуть призначатися на посаду або займатися трудовою діяльністю у разі, коли відповідно до законодавства призначення на відповідну посаду або провадження відповідного виду діяльності пов'язане з належністю до громадянства України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Так, статтею 31 Закону України від 11 липня 2001 року № 2628-III “Про дошкільну освіту” (із змінами) передбачено, що керівником закладу дошкільної освіти може бути особа, яка є громадянином України. Тож на таку посаду не може призначатися іноземець чи особа без громадянства. Відповідно і для роботи на такій посаді іноземця не може бути виданий державною службою зайнятості дозвіл закладу дошкільної освіти.

Слід також зазначити, що вказаний Закон України від 11 липня 2001 року № 2628-III втратить чинність внаслідок набрання чинності Законом України від 06 червня 2024 року № 3788-III “Про дошкільну освіту” (набрав чинності 07 липня 2024 року, вводиться в дію з 07 липня 2025 року). Статтею 24 Закону України від 06 червня 2024 року № 3788-III також передбачено, що на посаду керівника закладу дошкільної освіти може бути призначена особа, яка, серед іншого, є громадянином України.

Ознайомитись з повним текстом Закону України від 06 червня 2024 року № 3788-III можна на парламентській вебсторінці.

 

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3788-20#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь