Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Яка максимальна вартість проживання в період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2024 році?

Дата: 05.07.2024 13:27
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Яка максимальна вартість проживання в період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2024 році?

 

Сертифікатом гарантується оплата центром зайнятості закладу освіти або роботодавцю, що надають платні послуги з організації проживання безробітного в період навчання, вартості проживання безробітного в період навчання в розмірі, що не перевищує п’яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року, за весь період проживання. Це врегульовано пунктом 15 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня    2023 року № 264. Форма сертифіката є додатком до вказаного Порядку.

Станом на 01 січня 2024 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 3028 грн. Відповідно вартість проживання за сертифікатом у                      2024 році не може перевищувати 15140 грн.

Порядок та форма сертифіката доступні на вебсторінці Державного центру зайнятості (рубрика «Навчання», підрубрика «Пов’язані закони та постанови», посилання тут https://www.dcz.gov.ua/profnavch/navchbezrab).

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/pacfp. Або пишіть у Telegram-канал t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь