Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи визначені особливості організації професійного навчання безробітних з числа осіб з інвалідністю?

Дата: 27.06.2024 15:31
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Чи визначені особливості організації професійного навчання безробітних з числа осіб з інвалідністю?

 

Так, визначені.

Пунктом 5 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264, встановлено, що професійне навчання зареєстрованих безробітних із числа осіб з інвалідністю організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Також встановлено, що за потреби заклад освіти створює таким безробітним відповідні умови для професійного навчання (диференційований підхід до розроблення освітньої програми, розумне пристосування навчального місця, забезпечення необхідними навчально-методичними матеріалами, зокрема шрифтом Брайля, та інформаційно-комунікаційними технологіями для організації освітнього процесу згідно із законодавством, переклад жестовою мовою, безперешкодний доступ до будівель, споруд і приміщень закладу освіти відповідно до державних будівельних норм, стандартів і правил тощо) з урахуванням наданих особі з інвалідністю рекомендацій медико-соціальної експертної комісії.

Інформація щодо особливостей інклюзивного навчання доступна на вебсторінці Міністерства освіти і науки України за посиланням  http://surl.li/upplf

Є питання щодо організації професійного навчання? Телефонуйте, контакти тут http://surl.li/uppir. Або звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь