A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Підсумки інтелектуальних конкурсних випробувань обласного етапу у 2023/2024 навчальному році

Дата: 21.03.2024 11:48
Кількість переглядів: 19

Упродовж І-ІІ семестрів відбулися І (шкільний), ІІ (на рівні громади) і ІІІ (обласний) етапи всеукраїнських та міжнародних конкурсів, що проведені в дистанційній формі з дотриманням заходів безпеки в умовах воєнного стану. Організаційно-методичний супровід на усіх етапах здійснювали працівники відділу освіти, молоді і спорту Новоархангельської селищної ради. Упродовж жовтня -лютого була налагоджена тісна співпраця з директорами закладів загальної середньої освіти, заступниками директорів та педагогами щодо створення належних умов для роботи конкурсантів, щодо виявлення та підготовки обдарованої учнівської молоді. На шляху до високих результатів було витрачено багато часу, докладено значних зусиль учнів і вчителів, подолано чимало перешкод та здобуто незабутні враження, нові знання, переосмислено життєві компетентності. У процесі роботи учні продемонстрували не тільки предметні знання, а й рівень оволодіння сучасними технологіями, цифрові вміння.

 Інтелектуальні конкурси – це особливі випробування, які не просто розкривають знання учнів, а й гартують їхню зібраність та самостійність, формують цілеспрямованість та впевненість. Адже в конкуренції утворюється критична самоооцінка щодо слабких і сильних сторін особистості, зростає жага до перемоги, що є важливим у становленні успішної людини.

Науково-дослідницька робота – це довготривалий процес над обраною темою, що базується на дослідженні, творчості та  пошуку інформації. Такі конкурси проводяться з метою стимулювання творчого самовдосконалення та розвитку дітей.

Обласний конкурс наукових проєктів «Інсайти сьогодення від юних дослідників Кіровоградщини 2023» розпочав обласні інтелектуальні змагання, що відбувся в дистанційній формі в листопаді 2023 року. Високий рівень показали такі учні Новоархангельського ліцею «Лідер»:

САВІНА Єва – ІІІ місце у секції «Охорона здоровя. Медицина» (учитель: Котюжанська О.О.),

САВІНА Софія – ІІІ місце  у секції «Мистецтвознавство» (учитель: Сіплівенко Т.О.),

ОКОНЧЕНКО Анастасія – ІІІ місце у секції «Літературна творчість» (учитель: Букур В.В.),

ШИНКОВЕНКО Валерія – ІІ місце у секції «Теоретична фізика» (учитель: Шинковенко С.В.).

У II (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023/2024 навчальному році, що відбувся в лютому 2024 року, високі досягнення мають такі учасники:

ЖУК Юлія Валеріївна, учениця Камянецької філії – ІІ місце у секції «Фольклористика» (учитель: Лисоконь В.А.)

КОВАЛЕНКО Глєб, учень Новоархангельського ліцею «Лідер» - ІІІ місце у секції «Англійська мова та англомовна література» (учитель: Ігонова М.В.).

 

ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів тривав з 13 січня по 25 лютого 2024 року. Предметні олімпіади мають на меті активізацію творчих здібностей школярів, самовдосконалення, популяризацію шкільних предметів серед учнівської молоді. Олімпіадні завдання з усіх предметів учасники виконували у дистанційній формі.

 

Новоархангельську громаду гідно представили на обласному рівні учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти. Маємо гарні результати в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, 18 призових місць.

  7 дипломів отримали учні Торговицького ліцею ім. Є.Ф.Маланюка, а саме:

КЕЦА Максим - ІІІ місце з інформаційних технологій, ІІ місце з інформатики (учитель: КАЧУР О.Г.),

КІРІЯН Анастасія - ІІ місце з біології (учитель: Артищенко Н.Д.),

ШЕВЧУК Катерина - ІІІ місце з біології (учитель: Вовкодав Ю.А.)  та ІІІ місце з хімії (учитель: Пісна О.В.),

СІНКЕВИЧ Вікторія - ІІІ місце з географії (учитель: Артищенко Н.Д.),

СТУПАК Альона – ІІІ місце з правознавства (учитель: Скупенко М.В.).

 

10 дипломів  мають учні Новоархангельського ліцею «Лідер», а саме:

КАЧУР Тетяна – ІІ місце з математики (учитель: Іванова Н.М.),

КОВАЛЕНКО Глєб  - ІІ місце з історії (учитель: Коваленко О.Ю.) , ІІІ місце з англійської мови (учитель: Ігонова М.В.),

 ХОЛОДЕНКО Анастасія - ІІІ місце з української мови та літератури (учителі: Орловська Р.С., Галкіна В.Б.),

СВІРСЬКА Альбіна  - ІІІ місце з правознавства (учитель: Коваленко О.Ю.),

ВОРОНКОВА Ольга – ІІ місце з географії (учитель: Сергієнко Л.В.), ІІ місце з хімії (учитель: Сатанівська Т.О.),

ШИНКОВЕНКО Валерія  – І місце з фізики (учитель: Шинковенко С.В.), ІІ місце з хімії (учитель: Молошнік А.В.),

ЩЕРБАК Вікторія – ІІІ місце з історії (учитель: Коваленко О.Ю.).

 

1 диплом має учениця Новоархангельського ліцею «Меридіан», а саме:

ГРАБЧАК Вероніка – ІІІ місце з української мови та літератури (учитель: Воронкова С.М.).

 

У ІІІ етапі ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика здобула перемогу БОНДАРЕНКО Карина, учениця 5 класу Торговицького ліцею ім. Є.Ф.Маланюк, яка представляла Новоархангельську територіальну громаду на всеукраїнському рівні 8 березня 2024 року.

 

За лаштунками завжди лишається праця тих людей, без яких не було б того, що маємо. Поєднавши взаємодопомогу і підтримку батьків з професіоналізмом педагогів, досягнуто такі хороші результати. Адже у всіх була спільна мета: здобути перемогу в конкурсних випробуваннях. У цей складний час учні, учителі і батьки знайшли мотивацію, доклали можливих зусиль. Варто зазначити, що в більшій мірі високий результат учасника залежить від супроводу педагога, фахівця своє справи, системної підготовки впродовж тривалого часу. Очікуване досягнуто в конкурсах не тільки від кількості і якості проведених уроків, а від кількості витраченого часу поза межами уроку. Учителі надихають своїх учнів, впливають на їхню долю, а значить – і на майбутнє України.

 

Шановні призери олімпіад і конкурсів! Вітаємо вас із високими досягненнями.

Бажаємо наснаги та прагнення не зупинятись на досягнутому. Будьте успішними і здоровими та пам’ятайте, що ваші цілі – це відображення вас самих!

 

Висловлюємо щиру вдячність  учителям, педагогам, керівникам та їх заступникам, батькам учнів та усім, хто був причетний до  організації даних заходів.  Зичимо вам, щоб супутниками усіх починань були успіх та удача!

 

У цей неспокійний час особлива подяка захисникам і захисницям за можливість навчатися, розвиватися і працювати для розвитку і процвітання України.  Спільними зусиллями творимо український простір. Слава Україні! Героям слава!

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь