Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 26.02.2024 14:32
Кількість переглядів: 156

  Рідна мова – це історія народу, його світогляд, світобудова, його культура. Рідна мова – найдивовижніший винахід людства, інструмент збереження й розвитку інтелектуальних і духовних скарбів кожної нації. Нею говорять до нас батьки, звертаються мислителі минулого й сьогодення.

    Події останніх років стали поштовхом для переосмислення ролі рідної мови в житті кожного українця. Вона стала оберегом, символом єдності, маркером ідентичності, інструментом боротьби для кожного з нас, знаком незламності й сили духу для всього людства.

 Саме з такою метою,  26 лютого 2024 року працівниками Голованівського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградської області разом з неповнолітнім засудженим, який перебуває на обліку сектору, відвідали тематичну виставку в  Новоархангельській центральній публічній бібліотеці під назвою: « Мова – це теж Батьківщина».

   Метою заходу було розвинути й поглибити знання з рідної мови, формування особистості, здатної гідно передавати духовні надбання свого народу, попередніх поколінь, виховання любові до рідного слова, краю, формування культури мовлення, справжній патріотизм.

       

Олексій Куций

Начальник Голованівського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь