Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Працюємо над відновленням України: грант на сад отримав житель Кіровоградщини

Дата: 15.01.2024 09:27
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Працюємо над відновленням України: грант на сад отримав житель Кіровоградщини

 

Житель Кіровоградщини Іван Миколайович Зеленянко на режисерському майданчику у Польщі познайомився із власником масштабного садового центру. Ця зустріч виявилася для чоловіка доленосною у його професійній діяльності.

Щоденне спілкування з гуру у сфері лісового господарства та цікаві розповіді про величність і цілющі властивості лісів, корисні поради щодо догляду, живцювання, лікування хвойних рослин переконали чоловіка, що дійсно хвойні дерева - це справжній скарб природи. Саме цим він хоче займатися і вкладати свою працю у розвиток лісового та садово-паркового господарства, водночас і у відновлення територій у післявоєнний період.

«Коли я повернувся в Україну, розпочав реалізовувати задумане – взявся вирощувати хвойні рослини у домашніх умовах. І хоча не мав усіх належних умов для цього, однак розумів, що дуже люблю цю справу і все у мене добре виходить. Участь у семінарах, що проходили на заході України, та самоосвіта підсилили мої знання», - розповідає  Іван Миколайович

Отримавши достатньо досвіду та знань, чоловік вирішив зареєструватися як фізична особа-підприємець та відкрити у м. Новомиргород садовий центр «Зелений край». Головна його спеціалізація – вирощування саджанців хвойних дерев в тепличних умовах для подальшої висадки у відкритий ґрунт.

Підтримкою для підприємця став урядовий проєкт «єРобота», який допомагає стартаперам реалізувати власні бізнес-ідеї.

Захоплення своєю справою, наполегливість, бажання навчатися та розвиватися, гарна репутація у банку та грунтовно складений бізнес-план стали запорукою його перемоги у гранті.

Для реалізації планів та виконання головної умови гранту чоловік створить робоче місце, яке запропонує місцевим безробітним та самостійно навчить професійної майстерності. На грантові кошти підприємець закупить сучасне обладнання: системи поливу, освітлення, вентиляції та контроль клімату.

«Я впевнений, що Перемога скоро. Ми знову будемо щасливі. Ми відновимо Україну разом: відбудуємо наші міста, цеглина за цеглиною, відновимо сади й ниви. Згарище знову стане садом. Попереду багато роботи. Я впевнений, що моя справа принесе користь», - переконливо говорить підприємець.  

Якщо ви маєте мрію і хочете започаткувати власну справу, час для її втілення настав! Отримайте консультацію з питань надання мікрогрантів від фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером телефону +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

Бажаєте самостійно ознайомитися з умовами надання гранту? Переходьте за посиланням. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі ДІЯ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь