A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Реєстрація та ідентифікація домашніх тварин: що змінилося:

Дата: 09.01.2024 08:16
Кількість переглядів: 73

Постановою Кабміну передбачено створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин та окреслює порядок проведення їх ідентифікації та реєстрації, Наразі серед тварин, що підлягають реєстрації та ідентифікації, собаки, коти і тхори (фретки).

Звергаємо увагу, ще реєстрація тварин здійснюватиметься на добровільній  основі. Отже, якщо власник тварини виявить бажання взяти участь у експериментальному проєкті, він надає згоду через Портал «Дія» або ж у паперовій формі подає заяву агенту з ідентифікації тварин.

Відтепер агентом з МОЖЛИВІСТЮ реєстрації, ідентифікації та оформленням ветеринарно-санітарного паспорта державного зразка є не лише державні, але і всі ліцензовані ветеринарні лікарі, котрим Держпродспоживлужбою надані відповідні повноваження Завдяки цьому нововведенню збільшується кількість місць, де можна отримати послугу.

До Реєстру домашніх тварин агентом вносяться відомості про: власника, опис тварини, відомості про ідентифікацію, стан здоров'я, діагностику, щеплення, лікування тощо.

Проектом передбачена можливість відновлення документів на домашнього улюбленця, підтвердження права вчасності на нього, також вноситимуть дані про загублених І знайдених тварин. З часом, після наповнення Реєстру даними, буде додано функцію щодо відображення електронних ветеринарних паспортів у «Дії».

Значного поширення на ринку палання приватних ветеринарних послуг набула послуга т видачі гак знаного «Міжнародного ветеринарного паспорта» на домашніх тварин, що вводить в оману, та, як наслідок, призводить до непорозумінь під час оформлення супровідних ветеринарних документів на переміщення.

Тож звергаємо увагу, що наказом Мінагрополітики від 01.08.2014 № 288 (зі змінами) затверджена ЄДИНА форма бланка ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь