Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи забезпечено фінансово питання підтримки переробних підприємств?

Дата: 27.12.2023 16:43
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Чи забезпечено фінансово питання підтримки переробних підприємств?

 

Так, передбачена.

Насамперед нагадаємо, що в минулому році Кабінет Міністрів України запровадив декілька програм підтримки підприємництва. Однією з таких є програма підтримки переробних підприємств. Механізм її реалізації визначено у Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 739.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2023 року № 1190 до зазначеного Порядку внесено зміни. Визначено, що, окрім коштів державного бюджету, фінансування грантів (надання безповоротної державної допомоги отримувачам у формі грантів) проводитиметься також за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Урядовою постановою від 22 грудня 2023 року № 1348 (набрала чинності 23 грудня 2023 року) бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття викладено в новій редакції.

Слід зазначити, що перша редакція бюджету (затверджена постановою від 31 січня 2023 року № 85) передбачала видатки на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу з метою сприяння зайнятості у розмірі 1800,5 млн грн.

Наразі передбачено видатки на надання мікрогрантів та грантів на створення або розвиток власного бізнесу переробних підприємств з метою сприяння зайнятості населення у розмірі 3120,7 млн грн.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 року № 1348 доступна на урядовому вебпорталі https://is.gd/rOVfg0

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся +38 (093) 478 70 81

Ви роботодавець і потребуєте укомплектування вільних робочих місць? Робіть це за допомогою Державної служби зайнятості! Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь