A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Виконання заходів Індивідуального плану роботи з неповнолітнім засудженим

Дата: 25.12.2023 11:29
Кількість переглядів: 223

      Однією із форм роботи органу пробації є складання індивідуального плану роботи з суб’єктом пробації, який включає заходи нагляду та соціально-виховної роботи. Першим етапом роботи із суб’єктом пробації є проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення. Проведення оцінки ризиків – це визначення впливу факторів ризику на ймовірність виникнення протиправної поведінки засудженого або обвинуваченого, її можливих наслідків, визначення криміногенних потреб та заходів щодо їх вирішення. На підставі проведеної оцінки ризиків складається індивідуальний план роботи із засудженою особою. У плані індивідуальної роботи, спільно із суб’єктом пробації, працівник уповноваженого органу пробації наводить опис заходів, що визначаються шляхом установлення завдань у категоріях, які мають найвищий рівень ризику що визначають що саме має зробити засуджена особа для досягнення поставлених цілей. Індивідуальний план складається відповідно до його потреб та наявних ресурсів у органу пробації для їх задоволення.

      При виконанні індивідуального плану роботи стосовно неповнолітнього суб’єкта пробації, який перебуває на обліку Голованівського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області після проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення працівником сектору було визначено однією з кримінальних потреб «Дозвілля та відпочинок». Завданням впливу на криміногенну потребу було організувати зустріч з директором Новоархангельської Дитячої юнацької спортивної школи щодо залучення до участі неповнолітнього у спортивних гуртках.

    Уповноважений орган з питань пробації вживає заходів щодо мотивації засудженої особи до виконання заходів, зазначених у плані, за необхідності залучає фахівців уповноваженого органу з питань пробації з соціальної або психологічної роботи, а тому є дієвим інструментом впливу на суб’єктів пробації.

  

Олексій Куций

Начальник Голованівського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь