Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новоархангельська ДПІ: з понеділка по п’ятницю якісні адміністративні та сервісні послуги

Дата: 06.12.2023 16:29
Кількість переглядів: 118

        Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування    платників податків та надання адміністративних послуг.
 За період з 1 січня  по 1 грудня  2023 року до Новоархангельської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Кіровоградській області  для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства  звернулося  2065  платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян з трьох  територіальних  громад та з інших територій України: послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки були надані 1489  фізичним особам, із них  близько 180 громадянам з інших регіонів України. Видано 342 довідки/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.    
     Також протягом   вказаного періоду  фахівці Центру обслуговування платників Новоархангельської   ДПІ  надали  та опрацювали 127 витягів платникам єдиного податку,  провели 134  реєстрації реєстратора розрахункових операцій(РРО/ПРРО), видано та оброблено 26 витягів платникам ПДВ. Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. За цей період  опрацьовано 398 відомостей. 
Постійно  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,  по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента. 
     Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямом в роботі Новоархангельської   ДПІ, при цьому в Центрі обслуговування платникам та громадянам  надаються на постійній основі консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях.  Працівниками ДПІ за 11 місяців п.р. було залучено близько 85 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді.

       У Центрі обслуговування платникам податків надаються роз’яснення вимог Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій. 
До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.
Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.
        
Новоархангельська  ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській  області

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь