Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Тиждень української писемності та мови

Дата: 03.11.2023 15:54
Кількість переглядів: 58

Тиждень української писемності та мови у закладах освіти Новоархангельської селищної ради розпочався 27 жовтня і тривав до 03 листопада. Під час осінніх канікул учні та вчителі взяли участь у Радіодиктанті національної єдності, який традиційно відбувається у День української писемності, яке  у зв’язку зі зміною церковного календаря припало на 27 жовтня. Досі це свято відзначали 9 листопада.

У змісті проведених заходів учні показали свою безмежну любов і шану до рідного слова, до наших предків, які творили і розвивали нашу мову. Педагоги продемонстрували професіоналізм в організації заходів, у формуванні високоморальної особистості, громадянина-патріота. Адже українська мова - це наша національна гордість, наша зброя. Вона є однією із найдавніших і найбагатших слов'янських мов. Панас Мирний  писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Плекайте, популяризуйте, любіть і шануйте українську мову!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь