Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи врегульована діяльність посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Дата: 03.11.2023 10:34
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Чи врегульована діяльність посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Так, врегульована.

На початку нагадаємо, що Законом України від 20 березня 2023 року № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном” (набрав чинності 14 жовтня 2023 року) внесено зміни до законодавства, у тому числі до законів України “Про зайнятість населення” та “Про ліцензування видів господарської діяльності” у частині відміни процедури ліцензування господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.  

Наразі, суб’єкт господарювання може надавати такі посередницькі послуги тільки після подання ним декларації до Міністерства економіки України та включення його до переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Порядок подання декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 (набрала чинності 02 листопада                      2023 року). Додатком до цього Порядку є форма Декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Цією ж урядовою постановою затверджено Порядок формування та ведення переліку субєктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Також слід зазначити, що постановою № 1118 визнано такими, що втратили чинність, декілька урядових постанов. Серед них і постанова від 16 грудня 2015 року № 1060, якою затверджено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.  

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 https://is.gd/wJ8uZw

У вас є питання і вони пов'язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості https://is.gd/MvNvro

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь