A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Інструменти впливу на правопорушників задля безпеки суспільства

Дата: 27.10.2023 09:04
Кількість переглядів: 107

    Орган пробації – це установа, яка передбачає роботу з особами, засудженими до покарання, що не пов’язане з позбавленням волі, без ізоляції їх від суспільства.

    Завдання і функції уповноважених органів з питань пробації передбачають контроль та нагляд за особою, яка вчинила правопорушення, надання соціальної та психологічної підтримки, а також допомогу, спрямована на попередження нових злочинів.

    Задля ефективної індивідуально-виховної роботи з засудженими орган пробації використовує оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення, тобто аналіз чинників, які впливають на ймовірність виникнення у суб’єкта пробації протиправної поведінки в майбутньому, що допомагає мінімізувати виявлені криміногенні потреби, такі як: житло, робота та стосунки в суспільстві.

    Співпраця з державними та благодійними організаціями відіграє чималу роль в отриманні соціальної допомоги засудженими. Саме з такою метою працівниками сектору було організований круглий стіл із партнерськими організаціями щодо обговорення ефективності пробації та визначення подальших заходів співпраці. Серед присутніх були представники Новоархангельського бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спеціаліст Новоархангельського центру зайнятості, заступник з навчально-виховної роботи професійно-технічного училища №30 с. Торговиця,  головний спеціаліст служби в справах дітей Новоархангельської селищної ради.

    Сприяння офіційному працевлаштуванню – це ще один ефективний інструмент впливу на засуджених задля запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

    Пробація – це можливість для засудженої особи отримати вихід з критичних ситуацій та навчитися вирішувати проблеми конструктивним шляхом для збереження свого соціального оточення.    

 

Олексій Куций

Начальник Голованівського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь