Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи компенсуються учасникам бойових дій витрати на проїзд до місця профнавчання?

Дата: 26.10.2023 11:35
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Чи компенсуються учасникам бойових дій витрати на проїзд до місця профнавчання?

Так, компенсуються.

Відповідно до пункту 13 Порядку реалізації експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984 (набрала чинності 19 вересня 2023 року), здобувачу освіти, який проходить професійне навчання у закладі освіти, що розташований не за місцем його реєстрації та/або не за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування), компенсуються витрати на проїзд до місця професійного навчання та у зворотному напрямку за добу до початку професійного навчання та за добу, що настає після закінчення професійного навчання, за наявності підтвердних документів.

Якщо час у дорозі триває понад одну добу, витрати на проїзд до місця професійного навчання та у зворотному напрямку компенсуються відповідно до часу перебування в дорозі за наявності підтвердних документів.

Витрати на проїзд компенсуються в розмірі вартості проїзду залізничним транспортом (крім витрат на проїзд у м’яких вагонах та вагонах 1 класу) і автомобільним транспортом загального користування (крім міського транспорту та таксі) з урахуванням витрат, пов’язаних із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах, та страхових платежів на транспорті.

Довідково Матеріал є черговим з розкриття інформації про експериментальний проект. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 20 жовтня 2023 року.

З інформацією про заклади освіти можна ознайомитися на вебсайті Державного центру зайнятості https://is.gd/hWaBsi

Все про експериментальний проєкт тут http://surl.li/lnnbl 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь