A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Шановні мешканці громади, підприємці, користувачі нерухомого майна, керівники, власники підприємств та земельних ділянок!

Дата: 24.10.2023 09:07
Кількість переглядів: 164

   Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг.

   До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки). 

   Відповідно до ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», усі споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб.

   КП «Новоархангельське ЖКГ» є єдиним  уповноваженим підприємством для надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території територіальної громади Новоархангельської селищної ради. Тому, договори з вивезення сміття потрібно укладати з даним підприємством.

     Також нагадую, що у нашій громаді діють Правила благоустрою  населених пунктів територіальної громади Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області за №742 від 08 липня 2021. Розділами 3 та 4 цих Правил, а саме  «Права та обов’язки громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців у сфері благоустрою» передбачено, що кожен господар приватного домоволодіння, підприємства, установи, організації, фізичні-особи підприємці повинні укласти договір на вивезення побутових відходів із спеціалізованим  підприємством.

   Відсутність договору на вивезення побутових відходів у громадян, ФОП, на підприємствах, установах і організаціях є порушенням Правил благоустрою на території громади Новоархангельської селищної ради.

   Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

   Тобто, законною підставою для притягнення до відповідальності є відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, оскільки це порушення Законів України «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою  населених пунктів територіальної громади Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області.

   Тому, повідомляю  про необхідність та обов’язковість укладення договору на вивіз твердих побутових відходів з КП «Новоархангельське ЖКГ», яке знаходиться за адресою смт Новоархангельськ,  вул. Центральна, 113, тел. для звернень  097-667-98-71

   В разі не укладення договору, до порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені законодавством України.

   З побажаннями миру, злагоди, чистоти та порядку, інспектор по благоустрою відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, ЖКГ та екології    Новоархангельської селищної ради  Савченко О.М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь