A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

28 червня — День Конституції України

Дата: 28.06.2023 08:11
Кількість переглядів: 200

Дорогі жителі громади!

Щиро вітаю вас з одним з найбільших свят нашої незалежної держави Днем Конституції України. Вона була ухвалена 28 червня 1996 року на п’ятій сесії Верховної Ради України другого скликання. 

Конституція це Основний Закон України, її життєве кредо, базис, на якому сформована Українська держава. Загальні норми цієї «мирської Біблії» визначають засади державного ладу України і гарантії її громадянам.

Конституція сучасної України має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон Конституцію Пилипа Орлика. Прийнявши Конституцію в 1996 році наша країна продовжила свій історичний конституційний розвиток і отримала міжнародний авторитет як незалежна складова частина світової спільноти.

До основних положень, що містяться в «Загальних засадах» Основного Закону України, належить визначення України як унітарної держави, територія якої є цілісною і недоторканною. Однак, ствердивши соборність та свободу більш ніж два десятки років тому, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними, відстоювати закріплену кордонами територію у кривавій неоголошеній та підступній війні з російським агресором. Вся наша країна перетворилась на країну в бронежилетах і берцях, країну в бомбосховищах та окопах. Сучасні Герої, а серед них — багато наших земляків, борються до кінця за наше конституційне право бути вільними та незалежними, захищають український народ, українську землю та українську мову. Вічна пам’ять усім, хто загинув від кривавих рук російського фашизму.

Та я вірю, що українці вистоять, Україна переможе і наша Конституція діятиме по всій країні: від Ужгорода до Луганська, від Славутича до Севастополя, забезпечуючи кожному повноцінне життя.

Україні, як державі — бути!

Нехай демократичні засади, що були закріплені Конституцією, стануть реаліями нашого сьогодення, дають кожному можливість для особистого розвитку та самореалізації. Хай злагода, мир та добро панують у серцях кожного з нас, а у душах міцніє почуття гордості за нашу Батьківщину! З нагоди свята бажаю всім Божого благословення, чистого ясного неба над головою, міцного здоров’я, наснаги, невичерпної енергії, оптимізму та нових звершень в ім’я процвітання України! Миру всім і Перемоги над московською ордою.

Слава Україні!

Слава Конституції України!

З повагою Новоархангельський селищний голова Юрій Шамановський.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь