Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Для народів, що йдуть до однієї цілі немає кордонів.

Дата: 06.05.2023 22:20
Кількість переглядів: 95

Другий день роботи делегації відзначився впізнаваністю української ідентичності навіть за 2000 кілометрів від рідної домівки. 06 травня розпочалася робота міжнародного благодійного ярмарку, який проходив на кордоні двох країн - Латвії та Естонії. 

Місто-побратим Новоархангельської селищної ради - Валка має свою унікальну властивість - це одне місто на дві країни (Латвія, Естонія). Таких міст у світі лише 6. 

Велика ярмарка, що проходила на території двох країн пропонувала широкий асортимент товарів: від саджанців рослин до текстилю. Проте, українська делегація внесла свій колорит: було представлено традиційні українські обереги, традиційні костюми та вишиті рушники. Окрім цього проводилася промоційна кампанія громади, що привертала увагу професорів місцевих закладів освіти, мерів інших муніципалітетів, місцевих підприємців та інших учасників ярмарки. Особливо цінними стали емоції українців, які тимчасово проживають на території Латвії та Естонії: вони були і учасниками концертної програми, і активно цікавилися нашою громадою, адже значна частина їх була з Черкащини, Миколаївщини та Полтавщини. 

Участь у заході стала платформою для культурного обміну між різними країнами. Учасники заходу дізнавалися про місцеві традиції, культуру та історію нашого народу. Це сприятиме підвищенню свідомості про культурну різноманітність та розвитку толерантності та розуміння між народами. Також, захід є важливим з погляду активізації туризму та сприяти промоції культури нашої громади та традицій. 


Завершальним заходом стала участь у круглому столі серед представників малих та середніх підприємств з усієї Латвії, які ділилися досвідом участі у проектах розвитку, що дало унікальну можливість ознайомитися з новими технологіями та ринками, а також встановити корисні зв'язки з партнерами з іншої країни. Ми впевнені, що це сприятиме підвищенню ефективності та конкурентоспроможності місцевого бізнесу, розширенню мережі зв'язків та підвищенню рівня знань та компетенцій учасників.

Україну чекає велике майбутнє у Європейському Союзі, адже між його країнами немає кордонів!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь