Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Договір про співпрацю міст побратимів підписано

Дата: 06.05.2023 07:03
Кількість переглядів: 127

05 березня 2023 року відбулася історична подія: у місті Валка, Латвія було офіційно затверджено початок побратимської українсько-латвійської співпраці між муніципалітетом міста Валка та Новоархангельської селищною радою.

Перший робочий день для української делегації був наповнений низкою заходів для обміну досвідом та культурними надбаннями.

Представники латвійського муніципалітету детально ознайомили з можливостями фінансових програм допомоги з Європейського Союзу, за допомогою яких місто має змогу працювати над енергоефективністю та просторовим планом розвитку міста. Було досягнуто домовленостей про активну участь у консультативних аспектах при розробці проектів для нашої громади. 

Представники латвійської сторони підготували потужну візуалізацію роботи закладів освіти, спорту та культури міста Валка. Члени української делегації відвідали заклад загальної середньої освіти - гімназія імені Я. Цимзе, спортивну школу (Valka BJSS), стадіон, мистецьку школу, музичну школу імені Я. Цимзе та заклад дошкільної освіти. 

У Валкській мистецькій школі майстрині з с. Скалева Кутецька Зоя  та Петренко Зінаїда провели майстер-клас по роботі з глиною, привезеною з кар’єру, що знаходиться у нашій громаді. Латвійські майстрині і гуртківці були вражені від особливостей роботи з цим видом глини і відмітили значну кількість відмінностей. Майстрині навчали виготовляти традиційну українську іграшку - свищик. 

На завершення роботи першого дня української делегації було проведено офіційну зустріч, в якій брали участь представники Валксього муніципалітету для підведення підсумків та обміну враженнями. Також було обговорено порядок денний наступного робочого дня. Підсумовуючи, мер міста Валка Вентс Армандс Краукліс зазначив, що ця співпраця стане великим кроком до великих спільних міжнародних проєктів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь