Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

До уваги платників ПДВ: з 01 травня 2023 року звітуємо за новою формою податкової декларації

Дата: 04.05.2023 13:27
Кількість переглядів: 70

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що з 01.04.2023 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 січня 2023 року за № 60/39116 (зі змінами) (далі – Наказ № 463). 

Відповідно до Наказу № 463 у новій редакції, зокрема затверджено зміни до форм: 

- податкової декларації з податку на додану вартість; 

- уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість. 

Застосування нової форми для податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженої наказом Мінфіну № 463, починається з 01 травня 2023 року –, тобто декларація подається починаючи із звітного (податкового) періоду за квітень 2023 року. 

Також, починаючи з 01 травня 2023 року, за новою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок. 

Нагадуємо, що з 01 квітня 2023 року застосовуються нові форми податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, затверджені Наказом № 463, які з вказаного періоду платники зобов’язанні реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (у тому числі і податкові накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 01.04.2023 та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь