Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Які зміни відбулись у законодавстві з питань діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Дата: 27.04.2023 10:50
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Які зміни відбулись у законодавстві з питань діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном?

         Нагадаємо, що 17 квітня 2023 року на нашій сторінці під рубрикою #Правовий_порадник_посередника було розміщено матеріал про зміни у законодавстві з питань працевлаштування за кордоном. Ці зміни відбулися внаслідок прийняття парламентом Закону України від 20 березня 2023 року № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном” (набере чинності 14 жовтня 2023 року).          Як було зазначено, вказаний Закон має два головних спрямування – посилення захисту прав трудових мігрантів та заміна системи ліцензування посередництва у працевлаштуванні за кордоном на оновлене ведення переліку субєктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Щодо другого питання інформуємо про наступне.

         Чинне законодавство передбачає, що діяльність субєктів господарювання з посередництва у працевлаштуванні за кордоном підлягає ліцензуванню (органом ліцензування є Міністерство економіки України). На період воєнного стану нові суб’єкти господарювання розпочинають таку діяльність на підставі декларації, що подається до Мінекономіки.

         Змінами, внесеними до Закону України Про ліцензування видів господарської діяльності, з переліку ліцензованих видів діяльності вказане посередництво виключається. Але зазначене не призведе до безконтрольного провадження такого суспільно значущого виду діяльності. З існуючої системи ведення переліку 3-х видів діяльності (посередництво у працевлаштуванні за кордоном, трудовий лізинг та посередництво у працевлаштуванні в Україні) посередництво за кордоном відокремлюється. Такий перелік буде окремо вестися Мінекономіки. Включення до цього переліку буде здійснюватися на підставі поданої до Мінекономіки декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

         Примітка. З чинним переліком субєктів господарювання можна ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/Wjoqx7

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь