A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Задля розбудови цифрової країни

Дата: 31.03.2023 14:46
Кількість переглядів: 242

 30 березня в Новоархангельській селищній раді відбулася нарада, яку провів начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Кіровоградської обласної військової адміністрації Сергій Валерійович Воробйов. Участь у нараді взяли селищний голова Юрій Павлович Шамановський і начальники відділів селищної ради.

Наразі в Україні одним з пріоритетних напрямків роботи є цифрова трансформація регіонів і місцевих громад. Вона особливо актуальна в умовах війни для забезпечення функцонування інфраструктури, безперебійного доступу до освіти та навчання, надання медичних послуг, покращення кібербезпеки та підтримки економічного фронту країни загалом. Уперше в історії люди  воюють не тільки у фізичній площині, а й у цифровій. Ворог здійснює кібератаки на держустанови, інформаційно-психологічний тиск на громадян. Та попри все Україна залишається найзручнішою державою з точки зору отримання державних послуг, насамперед завдяки доступності та захищеності інформації.

В Кіровоградській обласній військовій адміністрації функціонує відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації, одним з пріоритетних завдань якого є координація та підтримка діяльності громад області у процесах цифровізації.

У ОВА, за ініціативи першого заступника голови обласної військової адміністрації Павла Конопка, розпочали серію виїзних нарад, аби активізувати процеси цифровізації на місцевому рівні та допомогти громадам організувати роботу в сфері цифрової трансформації та цифрового розвитку.

Основними питаннями, які обговорив під час виїзної наради в Новоархангельській громаді були: організація взаємодії у цифрових проектах між Кіровоградською ОВА та громадою, організаційна й методологічна допомога територіям у створенні дієвих механізмів впровадження цифрових проектів; формування розгалуженої системи місцевих партнерів, які синхронно з обласною владою працюватимуть над втіленням тих цифрових ідей, які в першу чергу є цікавими для громадян, мешканців та гостей області. Це, зокрема широке застосування інструментів е-демократії цифрової платформи Е-Дем, низка освітніх заходів з цифрової трансформації для ВПО та всіх бажаючих жителів громади, впровадження цифрових механізмів з платформи «Дія. Цифрова громада» та чимало інших ініціатив, проектів та заходів, які дозволяють якнайкраще досягнути успіху у сфері цифрових трансформацій на місцевому та регіональному рівнях. Потрібно якнайбільше сміливих та проактивних рішень. Від цього залежить майбутнє громади, області та країни.


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь