A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На допомогу внутрішньо переміщеним особам

Дата: 31.03.2023 14:44
Кількість переглядів: 111

Як уже повідомлялося, 27 лютого Новоархангельська селищна рада отримала гуманітарну допомогу від міста Зіндельфінген (Німеччина). Варто відмітити, що дана поміч з Європи надійшла лише трьом громадам Кіровоградської області — Новоархангельській, Великосеверинівській сільській раді та в село Бірки Олександрівської селищної ради. Те, що нашій громаді вдалося залучити такий вагомий гуманітарний вантаж, заслуга голови громади Юрія Павловича Шамановського та головного спеціаліста відділу економіки та інвестицій (гранти) селищної ради Людмили Олександрівни Сидоренко.

Згідно розпорядження Новоархангельського селищного голови Юрія Павловича Шамановського була створена комісія щодо отримання і використання благодійної та гуманітарної допомоги Новоархангельською селищною радою від іноземних донорів, до якої увійшли: начальник відділу економіки та інвестицій, депутат селищної ради Олена Миколаївна Поліщук (голова комісії), головний спеціаліст-бухгалтер відділу соціального захисту населення Олена Миколаївна Савеленко (секретар комісії), головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій (гранти) Людмила Олександрівна Сидоренко, начальник відділу соціального захисту населення, депутат селищної ради Олександр Антонович Остапчук, головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку Анна Вікторівна Блажко.

Цим же розпорядженням було визначено Штаб з питань надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, якому допомога з Німеччини була передана і який безпосередньо займався її видачею людям.

Контроль за виконанням даного розпорядження було покладено на секретаря Новоархангельської селищної ради Олександра Олександровича Зубця.

Оскільки селищна рада вперше отримала гуманітарну допомогу від іноземного донора, потрібно було визначити її положення та розробити процедуру взяття на облік. А ще — перевезти зі складського приміщення, де вона зберігалася, у господарське приміщення селищної ради, де вона видавалася. А це справа не одного дня. Тому видача благодійного вантажу розпочалася 28 березня. Зараз люди отримують консерви, макаронні вироби, термоси, у кого діти відповідного віку — памперси. Слідком за продуктами харчування видаватиметься побутова хімія, про що буде повідомлено окремо.

Примітно, що одержавши закордонну поміч внутрішньо переміщені особи поспішали поділитися частиною наданих продуктів з благодійним фондом «Трипільська Січ», представники якого незабаром здійснять черговий гуманітарний рейс до Бахмута на допомогу нашим захисникам.

Слід зазначити, що до переліку гуманітарної допомоги входили будівельна сушарка, два чайники на 28 літрів і ультразвуковий апарат. Відповідно до рішення вищезазначеної комісії ультразвуковий апарат та вакцинаційні системи було передано КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня», промислові чайники — Торговицькому ліцею імені Є.Ф. Маланюка та Новоархангельському науковому ліцею «Лідер», будівельну сушарку — комунальному підприємству «Новоархангельське ЖКГ».

Жителі нашої громади з числа внутрішньо переміщених осіб вдячні за таку матеріальну підтримку. Одна з них — Альона з Херсона, зазначила, що гуманітарна допомога має велике значення для людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Адже серед тих, хто залишив через війну житло, роботу, усталене життя, багато діток, людей похилого віку. Водночас жінка висловила бажання, щоб по можливості крім продуктів харчування можна було б отримати побутову хімію та ліки.

Ірина з Луганської області відмітила моральний бік цієї важливої спільної справи. За її словами, добре, що про переселенців хтось піклується — як співвітчизники, так і зовсім чужі люди, які знаходяться за тисячі кілометрів від України, що втікачів від війни не залишили сам на сам зі своєю бідою та проблемами.

Зінаїда з Донецької області ледь стримувала сльози. Жінка похилого віку щодня подумками лине до рідної домівки. Вона вдячна всім за підтримку та чуйні серця.

У свою чергу Новоархангельська селищна рада висловлює слова щирої вдячності місту Зіндельфінген за гуманітарну допомогу, яка була надзвичайно вчасною та важливою. А також депутатам селищної ради Василю Васильовичу Бугаєнку, який надав своє складське приміщення для зберігання благодійного вантажу, та Ярославу Юрійовичу Шамановському, який надав техніку для перевезення гуманітарної допомоги до пункту видачі.

ОЛЕКСАНДР ОСТАПЧУК,

начальник відділу соціального захисту населення Новоархангельської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь