A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Традиційно навесні

Дата: 24.03.2023 09:40
Кількість переглядів: 160

 

Із настанням тепла всі активно приступають до прибирання та наведення порядку в оточуючому нас середовищі. Різнопланові заходи, пов’язані з благоустроєм, вже стали традиційними, і проводяться щороку протягом десятиліть як на міжнародному рівні, так і на рівні держави, трудових колективів, навчальних закладів, дворів, кварталів.

Не випадково саме під час масового громадського руху, спрямованого на збереження природи нашої планети і рідного краю, відзначаються Всеукраїнський День довкілля та Всесвітній день Землі. В ці дні небайдужі до збереження екології та чистоти природнього середовища люди виходять на різноманітні акції. Громадські активісти, населення, працівники підприємств, установ і організацій, шкільна та студентська молодь займаються прибиранням і озелененням територій, щоб було де гуляти і дихати чистим повітрям, висаджують молоді саджанці дерев в лісових масивах, очищають від побутового сміття прибережні смуги та водні джерела, здійснюють санітарну обрізку дерев і кущів, звільняють площі від молодої порослі та минулорічних рослинних решток тощо. Тим самим вони віддають шану природі за її багатство та велич, конкретними діями стверджують любов до неньки-України та нашої спільної домівки — планети Земля.

Новоархангельська громада також вносить свій внесок у чистоту довкілля. 31 березня відбудеться суботник, під час якого в селищі Новоархангельськ і сільських старостатах очищатимуться паркові зони, підбілюватимуться древа, бордюри, висаджуватимуться дерева та квіти, впорядковуватимуться дитячі майданчики, пам’ятники загиблим воїнам в роки Другої світової війни, автобусні зупинки і кладовища.

Під час спільної толоки накопичуються великі кучі зрізаного гілля, в тому числі у жителів громади. Щоб не вивозити гілки на смітник, і не спалювати їх, маючи тоді проблеми з законом, громадяни можуть доставляти деревні відходи в комунальне підприємство «Новоархангельське ЖКГ» і ТОВ «Новий світ» для подальшої утилізації. В цьому випадку пенсіонери можуть скористатися безкоштовним трактором. За замовлення транспорту відповідає заступник селищного голови Микола Дмитрович Бурдига. Телефон: 068-46-02-415.

Слід зазначити, що давно назріло питання надання більшої привабливості та сучасного естетичного вигляду центральній площі селища. Тому Новоархангельська селищна рада має намір зрізати 18 ялин, які досягли своєї вікової межі, а також старі каштани, і висадити на їх місці двометрові туї. Роботи з осучаснення площі заплановано на нинішній місячник з благоустрою.

Тому хотілося б почути думку та позицію жителів громади з приводу деревозаміщення. Варто нагадати, що ялини дуже високі, а тому вважаються аварійно-небезпечними, такими, що становлять загрозу життю та майну людей під час поривів шквального вітру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь