A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

ЯК УТИЛІЗУВАТИ СПИЛЯНІ ГІЛКИ

Дата: 15.03.2023 15:45
Кількість переглядів: 477

З настанням тепла кожен господар починає роботи по благоустрою своєї прибудинкової території. Зазвичай початком їх є санітарна обрізка дерев.  Дуже часто перед жителями приватного сектору, садівниками, прибиральниками прибудинкових територій та комунальними службами виникає питання утилізації побутового сміття у вигляді різних чагарників, гілок і стовбурів дерев. Якщо великі відходи дерева можливо розпиляти й використовувати як паливну деревину в печах або дров’яних котлах, то інші залишки дерев просто викидаються або спалюються. Проблема їх утилізації постає в габаритних об’ємах та незручності перевозки.

Тож з метою знизити затрати на перевозку габаритного гілля Новоархангельська селищна рада пропонує доставляти залишки дерев на територію КП «Новоархангельське ЖКГ» (вул. Центральна, 113) або на територію ТОВ «Новий світ» (вул. Слави, 146) де за допомогою подрібнювача гілок, що дозволяє переробляти будь-яку деревину з діаметром стовбура до 160 мм. з максимальною користю утилізуються різного роду гілки, що залишаються після санітарно-формувального підрізання дерев на вулицях селищ; гілок, що закривають знаки дорожнього руху; тощо. 

Головна мета - зменшити навантаження на полігон по захороненню твердих побутових відходів. Та уникнути порушень законодавства України щодо заборони спалювання листя, гілля дерев та залишків сухої рослинності (відповідно до ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», п. 2 розділ III Типових правил благоустрою території населеного пункту, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 27.11.2017 № 310)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь