A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

24 лютого 2023 року минає рік від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України

Дата: 24.02.2023 11:18
Кількість переглядів: 172

Дорогі співвітчизники!

24 лютого 2023 року минає рік від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. Вранці 24 лютого минулого року Україна здригнулася  від перших ворожих ракет на своїй території. Від звуків вибухів прокинулися жителі багатьох українських міст, зокрема Харкова, Миколаєва, Одеси та Києва. 

У Верховній Раді депутати ввели воєнний стан на всій території нашої країни. Міністр оборони закликав усіх, хто вміє і готовий тримати зброю, стати до лав територіальної оборони. Тоді ж Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією, яка розпочала загарбницьку війну проти нашої країни ще дев’ять років тому, з окупації Криму.

Увесь цей наповнений жахливими подіями рік ми вчилися жити, навчатися, працювати під звуки сирен, піклуватися про себе і близьких, шукати безпечні місця за кордоном або у власних помешканнях. 

Це був рік кривавих бойових дій, знищення мирних населених пунктів, загибелі багатьох людей і масштабних руйнувань у результаті атак ворожих сил. Чимало українців через війну стали біженцями й переселенцями. Останні оцінки ООН свідчать про те, що близько 8 мільйонів людей залишили свої домівки в пошуках безпеки.

Вторгненням в Україну росія розв’язала першу в ХХІ столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни. Рік боротьби України проти рашистської навали остаточно відкрив світові сутність терористичного путінського режиму, який вісім років прикидався «миротворцем».

365 днів нашого протистояння російській агресії не лише оголили правду про ницість кремлівської влади з її імперськими амбіціями, а також розбудили заколисаний відносним затишшям цивілізований світ і спонукали держави й міжнародні організації до активних дій на захист миру задля, без перебільшення, збереження людства і планети.

Потужна підтримка України міжнародним співтовариством продиктована усвідомленням провідними державами світу безпрецедентної сили спротиву українського народу, його стійкості, сміливості, єдності перед підступним жорстоким ворогом.

Геополітичний контекст боротьби українців за збереження незалежності своєї держави, власної національної ідентичності, європейського вибору означає, що сьогодні Україна стоїть на захисті єдиної, вільної, демократичної Європи, основоположних цінностей цивілізованого світу та ціною життів українців здобуває для людства свободу від тоталітаризму і тиранії.

Україна завжди пам’ятатиме своїх синів і доньок, які віддали свої життя за Перемогу — і військових, і цивільних. Наша громада у цій війні також понесла свою непоправну втрату. Захищаючи Батьківщину, загинули віддані сини рідної землі: Бертеньов Олег Олександрович, Молчанов Сергій Володимирович, Биць Михайло Володимирович з Новоархангельська, Стецюк Сергій Сергійович, Чернявський Євген Юрійович, Гудзенко Віталій Анатолійович з Левківки, виходець з села Торговиця Толпєкін Андрій Вікторович, Мігащук Юрій Іванович з Свердликового, наш земляк Ярошенко Сергій Миколайович. Вони назавжди залишаться для нас взірцем мужності і патріотизму. 

Сьогодні, попри всі атаки росії, обстріли та провокації, Україна продовжує стійко захищати свою територіальну цілісність. Відвага і непохитна міць українців, яких згуртувала війна, вразили світ. І через рік пекельного вогню, кровопролиття, болю та втрат  ми не полишаємо віри і впевненості у своїй Перемозі!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою Новоархангельський селищний голова Юрій Шамановський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь