A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На зустрічі з Міністром охорони здоров’я

Дата: 23.02.2023 15:13
Кількість переглядів: 128

Вчора, 22 лютого 2023 року, з робочим візитом до Голованівська завітали Міністр охорони здоров’я України Віктор Кирилович Ляшко, депутат Верховної Ради Юрій Михайлович Кузбит і керівник Кіровоградського обласного департаменту охорони здоров’я Олег Миколайович Рибальченко.


Високопосадовці проінспектували Голованівську центральну районну лікарню та поспілкувалися з персоналом.
Далі відбулася нарада з директорами багатопрофільних лікарень області та керівниками територіальних громад Голованівського району, на якій було обговорено проблемні питання щодо функціонування закладів охорони здоров’я. Одне з найболючіших стосувалося  спільного утримання багатопрофільних лікарень.
Участь в нараді взяли Новоархангельський селищний голова Юрій Павлович Шамановський і директор Новоархангельської багатопрофільної лікарні Віктор Павлович Лаврінчук. В розмові з міністром голова громади висловив спільну для багатьох присутніх пропозицію на законодавчому рівні закріпити обов’язкову дольову участь громад у фінансуванні лікарень. 
Звичайно, в області є чудові приклади співпраці громад по утриманню закладів охорони здоров’я. На жаль, це не можна сказати про Новоархангельську багатопрофільну лікарню. Її утримання й досі в більшій мірі лежить на плечах Новоархангельської громади. Так в 2022 році питома вага в загальній сумі видатків на утримання лікарні склала: Новоархангельська ТГ — 86,3 відсотка; Надлацька ТГ — 7,5; Тишківська ТГ — 4,5; Підвисоцька — 1,7 відсотка. Хоча жителі Надлацької і Підвисоцької громад в повній мірі користуються послугами лікарні. Тому й постало питання перевести фінансування місцевого медичного простору з добровільних засад у пропорційну дольову участь.
Як зазначив селищний голова Юрій Павлович Шамановський, дуже прикро, що «рідні» громади, які належали до колишнього Новоархангельського району, беруть таку мізерну участь в утриманні головного закладу охорони здоров’я нашого краю. Навіть «чужі» громади виділяють кошти на його функціонування. Але незважаючи на дану ситуацію, жителі  місцевих і прилеглих територіальних громад продовжуватимуть отримувати в Новоархангельській багатопрофільній лікарні якісні медичні послуги.    
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь