Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Міжнародна діяльність у Новоархангельській громаді

Дата: 24.01.2023 15:05
Кількість переглядів: 180

Міста-побратими: що дає така співпраця і в чому її суть?

За майже рік повномасштабної війни росії проти України цивілізований світ об'єднався для досягнення єдиної мети – протистояти авторитарному та загарбницькому режиму диктатора. Протягом цього часу багато закордонних міст зобов'язалися підтримувати українські громади. Тобто відносини між містами стають побратимськими і їх називають міста-побратими. 

Навіщо потрібні міста-побратими?

Новоархангельській ТГ, як одній із громад, яка прихистила велику кількість внутрішньо переміщених осіб, а також як громаді, яка має потужну освітянську, мистецьку та спортивну базу, побратимський зв'язок з іншими містами дає можливість обмінюватися досвідом, учнями та спеціалістами у різних видах діяльності.
Після укладання відповідного договору міста встановлюють дружні зв'язки. Крім того, у рамках побратимства відбувається співпраця у таких сферах, як освіта, екологія, туризм, економіка та ін.

Як відбувається міжнародна комунікація у Новоархангельській територіальній громаді?

24 січня 2023 року відбулася друга онлайн конференція за участі Новоархангельської селищної ради та муніципалітету міста Валка, Латвія. Було обговорено низку питань, які стосуються майбутньої співпраці. Варто зазначити, що латвійці виявляють високу зацікавленість пропозиціями, які надає селищна рада.

 Керує цим проектом голова селищної ради Юрій Шамановський. Розпорядженням голови від 09 січня 2023 року №01-од було створено робочу групу з налагодження партнерства з муніципалітетом міста Валка, Латвія та затверджено регламент діяльності. 

Комунікаційна діяльність покладена на головного спеціаліста відділу економіки та інвестицій Новоархангельської селищної ради Людмилу Сидоренко, метою діяльності якої є розширення міжнародних зв’язків, де і комунікант, і реципієнт зацікавлені у взаємодії задля обміну інформацією та досвідом. Кореспонденція ведеться англійською мовою. Окрім цього, постійно підтримується зв’язок з представниками Асоціації міст України.

Голова громади Юрій Шамановський зазначає, що співпраця міст-побратимів, враховуючи європейський досвід, сприятиме обміну практиками у сфері управлінського, освітнього та культурного менеджменту.  Таке співробітництво є яскравим прикладом міжкультурного обміну, способом зрозуміти «інші» європейські культури, їх історію та познайомити їх з українською культурною спадщиною.

Окрім цього постійно ведеться робота з платформами Cities4Cities та United for Ukraine для пошуку нових партнерів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь