Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Розвиток Новоархангельської багатопрофільної лікарні

Дата: 20.01.2023 10:29
Кількість переглядів: 115

За сприяння Новоархангельськього селищного голови Юрія Шамановського для КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради було придбано нове медичне обладнання вартістю 660 000 грн – колоноскоп.

Колоноскопія – це методика обстеження товстої кишки, що дозволяє лікареві оцінити стан слизової оболонки товстої і прямої кишки, виявити на ній зміни або будь-які аномалії. Проводиться за допомогою спеціального оптичного приладу – колоноскопа. Процедура дозволяє не тільки зовні оцінити слизову, а й при необхідності зробити біопсію тканини з підозрілої ділянки для подальшого її дослідження.

«Це дозволить поліпшити якість надання медичної допомоги, своєчасно виявляти та лікувати хвороби, запобігти розвитку їх ускладнень. Обладнання встановлено у центрі ранньої діагностики (1 поверх, 3 кабінет). Обстеження проводить лікар-ендоскопіст вищої категорії Юрій Євдокимов, за направленням сімейних лікарів, лікарів-спеціалістів та лікарів стаціонару за попереднім записом, - зауважив директор КНП «Новоархангельська багатопрофільна громада» Новоархангельської селищної ради Віктор Лаврінчук, - раніше про таке обладнання лікарі могли тільки мріяти, а пацієнтам – доводилося їздити на обстеження у дорогі приватні медичні центри, або ж записуватися у довжелезні черги до обласної лікарні. Тепер їздити більше нікуди не потрібно. Надсучасне обладнання вже є у Новоархангельській лікарні завдяки селищній раді. При чому обстежитися кожен може абсолютно безкоштовно. Головне – мати направлення від сімейного лікаря. Тому, для тих громадян, хто досі не підписав Декларацію із сімейним лікарем, це буде ще один привід до того, щоби негайно усунути цей недолік і скористатися усіма перевагами якісного обстеження і лікування, не залишаючи свою громаду.»

«Ми працюємо над тим, щоб побачити нашу лікарню багатофункціональною та динамічною. Нехай це буде не надто великий заклад, але потужний, оснащений за всіма профілями. Сподіваюся, за кілька років ми вийдемо на рівень обласних закладів: швидка й точна діагностика, інтенсивне лікування. Головне в сучасних умовах – діяти швидко і професійно,» - розповів Юрій Шамановський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь