A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чи визначені законодавством особливості призначення допомоги по безробіттю працівникам, вивільненим з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації?

Дата: 19.12.2022 11:46
Кількість переглядів: 86

 

Чи визначені законодавством особливості призначення допомоги по безробіттю працівникам, вивільненим з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації?

 

Так, визначені.

За загальними нормами призначення допомоги по безробіттю регулюється Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Водночас існує декілька нормативних документів, які визначають особливості призначення допомоги для окремих категорій працівників. До них, серед іншого, належать і працівники Чорнобильської АЕС, які працевлаштувалися до 15 грудня 2000 року і які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації.

Призначення допомоги по безробіттю для цієї категорії громадян врегульовані статтею 12 Закону України «Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему». Визначено, що застрахованим особам, зазначеним у частинах першій і другій статті 22 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», - працівникам Чорнобильської АЕС, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації, гарантується право на одержання допомоги по безробіттю у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати за останнім місцем роботи (обчисленої за рік) протягом 120 календарних днів, 75 відсотків - протягом 30 наступних календарних днів і 50 відсотків - протягом 390 наступних календарних днів за умови їх реєстрації в Державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу протягом чотирнадцяти календарних днів після звільнення.

Також нагадуємо, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів (пункт 3-3 прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»).

Є питання, що стосуються сфери зайнятості та виплати допомоги по безробіттю? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь