A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Правила перевезення тварин через кордон.

Дата: 08.12.2022 15:08
Кількість переглядів: 4255

Правила, які застосовуються для перевезення ввезення або вивезення тварин (собак, котів тхорів, птахів, екзотичних та інших тварин) між державами-членами Європейського Співтовариства були уніфіковані . Ця європейська регламентація (Постанова 998/2003 / СЕ) вступила в дію з 1 жовтня 2004 року. Починаючи з цієї дати, для будь-якої тварини, яка перетинає кордон Європейського Союзу  та інших держав, необхідно  дотримуватися певних вимог .

Загальний список необхідних документів для вивозу або ввезення собак, котів, тхорів, птиці, екзотичних тварин за кордон:

1. Електронна ідентифікація .

Імплантований під шкіру тварини мікрочіп повинен відповідати стандарту SO11784, SO11785. Ідентифікація виразним тавром (тільки до 2011 року), після цього єдино прийнятним способом ідентифікації буде тільки мікрочіп.

2. Ветеринарний паспорт міжнародного зразка (фото тварини, якщо воно досягло 1 року).

3. Вакцинація проти сказу.

Лікар ветеринарної медицини робить відмітку у ветеринарному паспорті (назва вакцини, підпис, печатка, дата) після перевірки ідентифікації тварини. Термін дії вакцинації залежить від використаної вакцини і не може перевищувати 1 рік. Вакцинація повинна бути проведена тварині у віці від 3 місяців і не більше ніж за 1 місяць до виїзду. Особа, яка бажає провезти з собою тварину віком до 3 місяців має перед цим дізнатися в країні в'їзду, чи дозволений це в цій країні в'їзд без вакцинації.

3.1 Комплексна вакцинація проти інфекційних захворювань собак, тхорів, кішок.

4. Форма 1 ВЕТ, 1 ВЕТ (СНД), ветеринарний сертифікат.Форма видається державною службою ветеринарної медицини не раніше ніж за 3 дні до виїзду тварини за кордон, сертифікат видається державною службою ветеринарної медицини на кордоні та транспорті за 10 днів.

5. Довідка про аналіз крові на титрування антитіл до вірусу сказу.Довідка потрібна між 4 і 12 місяцем після вакцинації проти сказу. Вивчення взятої на аналіз крові повинно проводитися в акредитованій лабораторії, а вміст нейтралізуючих антитіл повинен становити не менше ніж 0,5 МЕ / мл.

6. Дегельмінтизація і інсектоакарицидними обробка тварин , про що свідчать відмітки лікаря ветеринарної медицини у ветеринарному паспорті.  Ці процедури повинні бути зроблені додатково між 48 і 24 годинами до від'їзду.

7. Довідка про те, що тварина не представляє племінної цінності.* Взято як зразок з інтернет ресурсу РФ http://konevoz.ru/index.php?id=5408.

8. Ліцензований контейнер для транспортування тварини, який надійно закривається.

9. Сертифікат імпорту.

Тепер розберемо більш докладно по кожному пункту.

Електронна ідентифікація.

Електронна ідентифікація тварин у світі існує понад 15 років і в багатьох країнах закріплена законодавчо. Розвиток електронної ідентифікації особливо прискорився в 2004 році, після вступу в дію нових вимог ЄС щодо обов'язкової наявності мікрочіпів у собак і котів . В Україні електронну ідентифікацію тварин впровадили понад 4000 ветеринарних клінік і ветеринарних лікарів . Почався процес  оснащення сканерами пунктів ветеринарного контролю на кордоні. Тварини , які подорожують до ЄС через аеропорт Бориспіль, вже проходять процедуру сканування. Почалася гармонізація вимог ветеринарного законодавства України і Росії щодо електронної ідентифікації дрібних тварин. Мікрочіп міститься у стерильній капсулі з біосумісності скла і є носієм 15-ти значного цифрового коду, індивідуального для кожної тварини, що зберігається протягом усього життя. Імплантація капсули з мікрочіпом - легка, швидка і безболісна процедура, що представляє підшкірну ін'єкцію. Одноразовий аплікатор для імплантації поставляється разом з мікрочіпом в стерильній упаковці. Використання біосумісного скла дозволяє уникнути міграції чіпа під шкірою тварини.На сьогоднішній день, в Україні, можна подивитися базу чіпованих тварин на сайтах https://animal-id.info/ua  та http://www.tracer.com.ua .

Ветеринарний паспорт міжнародного зразка.

 -Паспорт повинен бути заповнений на одній з європейських мов;

- У паспорті повинні бути: (мінімум 2 щеплення від чуми, парвовіруса, мінімум 1 щеплення від сказу), щеплення повинні бути зроблені не менше ніж за 30 днів і не більше ніж за рік до в'їзду в країну (у деяких країнах терміни можуть бути іншими , дізнавайтеся правила конкретної країни в консульстві при оформленні візи);

- В паспорт обов'язково повинні бути наклеєні етикетки від щеплень з номером вакцини. Ці наклейки повинні бути погашені печаткою ветеринарної служби і обов'язково вказана дата щеплення;

- У правій графі повинна бути підпис лікаря та його особиста печатка.

 Особливо уважно потрібно поставитися до щеплення від сказу: вакцини "Рабікан", Рабізін, Щелково - не визнаються, бажано прищепити собаці Nobivac R, Biocan R, Hexadog R, Defensor-4 і т.п. Майте на увазі, що якщо Ви завели і зареєстрували у ветеринарній лікарні Міжнародний паспорт, ні в якому разі не треба його переробляти щороку . Старі щеплення в новий паспорт не переносяться, краще мати один паспорт, в якому будуть відображені всі щеплення, які були зроблені Вашому собаці .

Вимоги при ввезенні (вивезенні) домашніх тварин і птахів .

Австралія

Ввезення домашніх тварин без заздалегідь отриманих дозволів Австралійської карантинної та інспекційної служби заборонений (контактний телефон в Австралії 612 62723933).

Австрія

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат. Сертифікат про щеплення не потрібен. При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво .

Аргентина

При ввезенні домашніх тварин необхідно мати при собі завізований консулом країни ветеринарне свідоцтво встановленого зразка, довідку про щеплення (у тому числі проти сказу), сплатити збір 10 дол. США.

Бельгія

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат.При ввезенні та вивезенні домашніх тварин потрібна міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. А також необхідно пред'являти ветеринарне свідоцтво з відміткою про щеплення проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

Болгарія

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат.При ввезенні домашніх тварин потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідно видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше, ніж за 14 днів до перетину кордону). Потрібна наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (для кішок - за 6 місяців).

Болівія

При ввезенні тварин необхідно пред'явити міжнародний ветеринарний сертифікат, з відміткою про щеплення проти сказу.

Бразилія

При ввезенні домашніх тварин необхідно мати при собі міжнародне ветеринарне свідоцтво.

Великобританія (Англія)

У Англії не діє карантин для ввезення вашого улюбленця, якщо ви виконали всі нижчезазначені умови, що відповідають Pet Travel Sheme. Також в наслідку, при виконанні нижчезазначених умов, ваше пересування в Англії і та назад з вашим улюбленцем буде помітно легшее: - Паспорт (синій);-Мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784)NB! Мікрочіп повинен бути зроблений раніше, ніж вакцина на сказ;- Вакцинація проти сказу (Rabies);- Комплексна вакцина (бажано собакам, тхорам: P = Parvovirus, C = Corona virus, D = Distemper, H = Hepatitis or Adenovirus-2, P = Parainfluenza, L = Leptospirosis по можливості Kennel Cough, B = Bordetella, Lyme Disease, Giardia котам: FVR = Feline Viral Rhinotracheitis, C = Calicivirus, P = Panleukopenia, по можливості Feline Leukemia, Feline AIDS, FIP = Feline Infectious Peritonitis); - Тест на вміст антитіл у крові до сказу-кров можна брати не раніше, ніж через 120 днів вакцинації проти сказу . При отриманні позитивної відповіді з лабораторії, починаючи з дати видачі результату, необхідно, щоб тварина перебувала в Україні ще 6 місяців .

Перетинати кордон з твариною бажано за наступними маршрутами: 1.по морю:Port Southampton;2.повітряне сполучення: Airoport London Gatwick та Airoport Manchester

Ввезення тварин і птахів без попередньо оформленої імпортної ліцензії заборонений. Ввезені до Великобританії тварини зобов'язані пройти карантин протягом 6-ти місяців в спеціалізованих британських установах, якщо тітровка виконана не вчасно.

Угорщина

При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво, видане не раніше, ніж за 8 днів до в'їзду в країну із зазначенням таких пунктів: - Тварина оглянуто, знайдено здоровим і немає заперечень проти його вивозу.; - У зоні 20 км від місця, звідки вивозиться тварина, і за тримісячний період до його вивозу не реєструвалося випадків захворювання на сказ; - Тварині було зроблено щеплення проти сказу і чуми.

Німеччина

Для ввезення необхідні:

- Видане державним ветеринарним лікарем ветеринарне свідоцтво про стан здоров'я для некомерційного ввезення відповідно до рішення Комісії від 18 лютого 2004 про визначення зразка довідки про стан здоров'я собак, кішок, тхорів при некомерційному ввезенні до Німеччини з третіх країн

- Дійсне свідоцтво про проведення щеплень (громадяни ЄС з 1 жовтня 2004 зобов'язані мати при собі Єдиний паспорт домашньої тварини ЄС) і т.п. з дійсною відміткою про проведення щеплення проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (запис про щеплення повинна супроводжуватися перекладом на німецьку мову).

- Наявність у тварини татуювання чи транспондера (чіпа). Рішення про визначення зразка довідки про стан здоров'я було опубліковано в офіційному бюлетені L 65 від 03.03.2004 р (зі стор. 13) і разом з іншою інформацією про правила, що стосуються ввезення тварин, наприклад, ввезення не супроводжуваних домашніх тварин, розміщено на інтернет -сайті Федерального міністерства захисту прав споживачів, продовольства і сільського господарства в пункті "Tiergesundheit, Reisen mit Haustieren" ("здоров'я тварин, поїздки з домашніми тваринами") німецькою та англійською мовами . Виключні дозволу можуть бути затребувані громадянами ЄС, які проживають в Україні та бажаючими в'їхати до Німеччини, у відповідних компетентних земельних ветеринарних відомствах. При цьому слід мати на увазі, що необхідно отримати виняткові дозволи у всіх відвідуваних федеральних землях Німеччини . Для ввезення в країну заборонені наступні породи та їх помісі:Піт Булль Тер'єр;Американський Стаффордширський тер'єр;Стафордширський Булль Тер'єр;Булль Тер'єр. Не більше 3х собак  ,з супроводжуючим собак господарем, вважається некомерційним ввезенням в країну.

Греція

Люди, що прибувають до Греції з домашніми тваринами повинні пред'являти на митниці міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка, і видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтвояке запевняє,що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше ніж за 10 днів до перетину кордону, тобто , термін дії даного документа становить 10 днів, протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон)

 - свідоцтво має бути написано англійською або французькою мовами (переклад). Крім того, потрібна наявність щеплення від сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

Гонконг

При ввезенні домашніх тварин (собак і кішок) у віці від 4 місяців необхідно пред'явити ветеринарний сертифікат з  відміткою про щеплення проти сказу. Тварини молодше 4 місяців ввозяться в країну тільки з ветеринарним оглядом.

Данія

При ввезенні домашніх тварин (собак і кішок) у віці від 4 місяців необхідно пред'явити ветеринарний сертифікат з відміткою про щеплення проти сказу. Тварини молодше 4 місяців ввозяться в країну тільки з ветеринарним оглядом.

Єгипет

При ввезенні тварин необхідно пред'явити міжнародний ветеринарний сертифікат, з відміткою про щеплення проти сказу. Ввезення цуценят і кошенят у віці до 3 місяців заборонений.

Ізраїль

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат. Міністерство сільського господарства Ізраїлю опублікувало нові правила ввезення в країну кішок і собак. Згідно з цими правилами, заборонено ввозити в Ізраїль цуценят і кошенят молодше 4-місячного віку. Встановлені також додаткові обмеження на ввезення собак агресивних порід. Будь-яка домашня тварина, що ввозиться в Ізраїль, повинна мати довідку про стан здоров'я від ветеринарної служби країни виїзду, а також довідку про те, що зроблено щеплення від сказу. Всім ввезених в країну домашнім тваринам власники зобов'язані встановити електронний чіп для полегшення процесу їх ідентифікації в майбутньому. Що ж стосується собак агресивних порід, то тепер заборонено ввезення в країну не тільки чистопородних американських стафордширський тер'єрів, бультер'єрів, аргентинських догів, пітбультер'єрів, ротвейлерів (всього в цьому списку шість порід),т а й нечистопородних собак, що представляють небезпеку для оточуючих.

Індія

При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво про проходження ветеринарного контролю в аеропорту країни вильоту . У разі відсутності даного свідоцтва тварина направляється на карантин, що триває від 2 до 7 днів.

Індонезія

При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити міжнародне ветеринарне свідоцтво встановленого зразка.

Ісландія

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат,Для кожного ввезеного тварини (собаки чи кішки) потрібно отримати дозвіл Міністерства економіки та народного господарства Ісландії (телефон: (00354) 560 9750, E-mail: postur@lan.stjr.is). За цими ж реквізитами можна дізнатися про наявність карантину в Ісландії.

Іспанія

При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво. Тварини піддаються ветеринарному огляду. Свідоцтво не потрібне при ввезенні кошенят і щенят у віці до 3 місяців.

Італія

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 20 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 11 місяців до перетину кордону. Для собак необхідно мати при собі повідець і намордник.

Ірландія

Тварина ввозиться БЕЗ карантину, якщо нижчезазначені умови в точності виконані:

 -паспорт (синій); -мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784); -вакціна проти сказу;- Комплексна вакцина (бажано собакам, тхорам: P = Parvovirus, C = Corona virus, D = Distemper, H = Hepatitis or Adenovirus-2, P = Parainfluenza, L = Leptospirosis по можливості Kennel Cough, B = Bordetella, Lyme Disease, Giardia котам: FVR = Feline Viral Rhinotracheitis, C = Calicivirus, P = Panleukopenia, по можливості Feline Leukemia, Feline AIDS, FIP = Feline Infectious Peritonitis); - Тест на вміст антитіл у крові до сказу, з отриманого результату ТІЛЬКИ ПІСЛЯ 6-ти місяців можна покинути Україну з улюбленцем в Ірландію. - Тварина ПОВИННА супроводжуватися господарем, а не перевізником ! Небезпечними породами вважаються наступні:Піт Бультер'єр;Англійська Бультер'єр;Стаффордширський бультер'єр;Бульдог;Бульмастиф;Доберман пінчер;Німецька вівчарка;Ріджбек;Ротвейлер; Акіта;Тоса. Правила вимагають, щоб власник цих собак, або людина, хто тримає собаку був старше 16-ти років. У публічному місці ці собаки повинні бути на міцному повідку, в наморднику. На нашийнику у таких собак необхідно розмістити ідентифікаційну капсулу або медальйон з адресою, номером телефону і ім'ям господаря. Ця інформація вірна на момент її написання, але не виключено, що в найближчому майбутньому деякі породи будуть викреслені зі списку.

Канада

Необхідне  ветеринарне свідоцтво про щеплення, отримане в державній ветеринарній лікарні. У ньому мають бути вказані порода, стать, вік, кличка і реєстраційний номер тварини, прізвище власника і дата зроблених щеплень. За три дні до виїзду тварина повинна пройти огляд ветеринара, який підтвердить, що воно не  хворе інфекційними захворюваннями. Крім того, на митниці слід пред'явити ліцензію на вивезення тварин, а також, у разі вивезення собак, довідку кінологічної організації про те, що ця тварина стоїть на обліку. Канадський уряд вводить обмеження для ввезення домашніх тварин з країн, де, за офіційними канадським даними, спостерігаються випадки сказу тварин. Для ввезення в Канаду тварин, що прибувають з першої категорії держав, необхідна довідка від ветеринара, що підтверджує, що тварині зроблено щеплення від сказу, причому в строк не менше тридцяти днів і не більше року до прибуття в Канаду. Якщо тварина виїжджає з країни, де випадки сказу не спостерігалося протягом останніх 6 місяців, то цей факт повинен бути підкріплений відповідною довідкою від ветеринара, що знаходиться на державній медичній службі. У цьому випадку тварина звільняється від необхідності вакцинації проти сказу. Щеплення від сказу не рахуються дійсними, якщо вони були проведені до досягнення твариною тримісячного віку. Тому, на відміну від дорослих особин, після приїзду в Канаду їх поміщають на карантин, а їх господарям  для провозу таких тварин  до Канади необхідно запросити на це дозвіл в Міністерстві сільського господарства і продовольства Канади (Agriculture and AgriFood Canada). Кожне звернення супроводжується оплатою і становить для тварин і птахів суму в 25 кан. дол. Собаки, призначені для виконання особливих завдань (наприклад, шукачі, мисливські та ін.) звільняються від усіх вищевказаних вимог, якщо вони прибувають в країну в супроводі власника.

Кіпр

Необхідний міжнародний ветеринарний паспорт, з повними профілактичними заходами.

Латвія

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат, з відміткою про щеплення (для собак - від сказу, чуми, лептоспірозу, парвовірус , для кішок - від сказу і панлейкопенія). При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний сертифікат-паспорт з відміткою про щеплення, причому крім щеплення від сказу, зробленої не раніше ніж за 7 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, в Латвії необхідна наявність щеплень від чуми - Staupe, лептоспірозу - Leptospirose, парвовірус - Parvovirose. Кішки повинні бути щеплені проти сказу і панлейкопенії. Крім того, на кордоні потрібне свідоцтво, видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення, що запевняють, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше ніж за 10 днів до перетину кордону, тобто в  термін дії даного документа , 10 діб , протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон). У Латвії проживання в готелях з тваринами в більшості випадків заборонено. + Мікрочіп (ISO 11784)

Литва

При транзитному провезенні через кордон Литви не варто говорити про те, що Ваше тварина рідкісна і дорога, інакше Вам доведеться внести заставу і оформити гарантійну довіреність. Ваш улюбленець не повинен виглядати хворим або мати симптоми будь-якої хвороби, бути апатичним або загальмованим. -Паспорт І ветеринарний сертифікат;             -Мікрочіп;- Вакцину на сказ . Перша вакцина на сказ  повинна бути зроблена, коли собаці більше 3х місяців. Вакцина повинна бути зроблена ліцензованим лікарем. Після вакцинації не раніше, ніж тільки через 30 днів, можна перетинати кордон Литви з твариною. Якщо з дати останньої вакцини пройшло більше, ніж 12 місяців (або 24 місяці, залежно від типу вакцини) - кордон перетинати не можна. При наявності ветеринарного сертифіката, замість паспорта - всі вакцини повинні бути внесені в сертифікат. Якщо у вашого улюбленця євро-паспорт - то всі вакцини вносяться до нього вашим вет. лікарем. У разі ветеринарного сертифікату - дата його дії становить 10 днів.-Бажано (але не обов'язково) комплексна вакцина (як приклад: DHPPi + RL, Duramun 5 / 4L Cvk або Vanguard Plus 7 та ін.).У Литві також проживання в готелях з тваринами в більшості випадків заборонено.

Люксембург

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

Македонія

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка або видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 6 місяців до перетину кордону.

Мальта

 - Карантин для ввезених тварин і птахів - 6 місяців. (виняток - тварини з країн ЄС). Вартість - від 4 до 15 євро на добу. Ввезення кішок і собак на Мальту заборонений.

Нідерланди (Голландія): -паспорт, мікрочіп, вакцина на сказ, комплексна вакцина, дегельмінтизація. В'їзд до Голландії можливий тільки після закінчення 21 дня після дати вакцинації на сказ. Не раніше!

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

Норвегія

Карантину при ввезенні тварин до Норвегії немає. Для того, щоб взяти з собою тварину необхідно виконати наступні умови: -паспорт-мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784); -вакціна проти сказу;-комплексное вакцина;-дегельмінтізація; -тест крові на вміст антитіл. При проходженні кордону необхідно зайти в "червоний коридор"! Заборонені для ввезення в Норвегію порода собак, а також їх помісі:-Піт Булль Тер'єр;- Американський Стаффордширський тер'єр;- Філа бразільєро;- Тосо Іну-Аргентинський Дог. Також суміш собаки і вовка вважається небезпечною і заборонена для ввезення в Норвегію. Уточнити більш докладно в Норвезької сторони.

Польща

Тварина має імплантований мікрочип, вакцинована від сказу (вакцинація має бути актуальною і проведеною не раніше, ніж встановлений мікрочип), має діючий ветеринарний паспорт європейського зразка.

Португалія

При ввезенні домашніх тварин потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідно видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Потрібна наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 21 день до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (для кішок - за 6 місяців).

Саудівська Аравія

Необхідне ветеринарне свідоцтво. Заборонено ввезення курчат, індичок, голубів, качок, гусей і папуг.

Словаччина

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, і видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова (свідоцтво повинно бути видано не пізніше, ніж за 3 дні до перетину кордону, тобто термін дії даного документа становить 3 дні, протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон).

США

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат. Комплексна вакцинація включаючи сказ. Карантин для ввезених тварин - 1 місяць. Вартість - від 150 до 500 доларів за весь період). Детальніше: Animal and Plant Health Inspection Serviceа таже Centers for Disease Control and Prevention

Туніс

Необхідні ветеринарне свідоцтво, довідки про щеплення та вакцинації проти хвороби Каре.

Туреччина

Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат. При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка або видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 14 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 6 місяців до перетину кордону.

Україна

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також потрібна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону. Ще необхідно видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняюче, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше ніж за 10 днів до перетину кордону, тобто термін дії даного документа становить 10 днів, протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон) - це свідчення потрібно також при ввезенні інших тварин, так само як і птахів (виключаючи голубів), і риб.

Фінляндія

-паспорт (синій); -мікрочіп;-вакціна проти сказу;-комплексное вакцина (бажано собакам, тхорам: P = Parvovirus, C = Corona virus, D = Distemper, H = Hepatitis or Adenovirus-2, P = Parainfluenza, L = Leptospirosis по можливості Kennel Cough, B = Bordetella, Lyme Disease, Giardia котам: FVR = Feline Viral Rhinotracheitis, C = Calicivirus, P = Panleukopenia, по можливості Feline Leukemia, Feline AIDS, FIP = Feline Infectious Peritonitis)

-Дегельмінтізація сертифікований препаратами за 10 днів до від'їзду з твариною в Фінляндію. В'їзд до Фінляндії можливий тільки після закінчення 21 дня після дати вакцини на сказ. Не раніше!Обов'язково сертифікат імпорту.

Франція

При ввезенні домашніх тварин потрібно наявність паспорта міжнародного зразка з відміткою про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону. Також потрібна наявність відмітки про вакцинації проти чуми у м'ясоїдних (для собак), інфекційного гепатиту та лептоспірозу. Дозволяється провозити з собою максимально 3 тварин, з них 1 - у віці від 3 до 6 місяців. Ввезення тварин молодше 3-х місяців до Франції заборонено. Ввезення собак сімейства пітбулів (стаффордширський тер'єр, американський стаффордширський тер'єр), так само як і порід мастиф і тоса заборонений. Для деяких порід собак потрібна наявність повідка і намордника (наприклад, для ротвейлерів). Сертифікат імпорту.

Хорватія

При ввезенні домашніх тварин потрібно наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 6 місяців до перетину кордону. Також потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка.

Швейцарія

Мати сертифікат імпорту;- Міжнародний паспорт (синій); - Мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784)NB! Мікрочіп повинен бути зроблений раніше, ніж вакцина на сказ

- Вакцина на сказ зроблена не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону;- Комплексна вакцина (бажано); - Курс дегельмінтизації; -Підтверджений сертифікат імпорту для собак, кішок і тхорів, для коней, овець, корів, птиці, кролів, риб, акваріумних рибок, бджіл та ін.

Швеція

Карантин для ввезених тварин - 4 місяці (вартість - близько 20000 крон за весь період).Мати сертифікат імпорту:- Паспорт (синій); - Мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784) ! Мікрочіп повинен бути зроблений раніше, ніж вакцина на сказ. - Вакцина на сказ Approved vaccins against rabies. - Комплексна вакцина (бажано також на Leptospira, але не обов'язково). - Курс дегельмінтизації (препарат повинен містити в собі Празиквантел) за 10 днів до від'їзду з твариною в Швецію. - Тест на вміст антитіл у крові ! Копію тесту необхідно взяти з собою, коли їдеш зі своїм улюбленцем, щоб надати на кордоні! Перевір, щоб у паспорті стояла позначка про пройдений тест і на сказ! Це полегшить твої подальші пересування через кордон.

Естонія

При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'являти паспорт з відміткою про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 7 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, а також видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення державне свідоцтво,яке  запевняє, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше, ніж за 10 днів до перетину кордону). Свідоцтво обов'язково має бути написано англійською, російською або естонською мовами. В Естонії в більшості готелів проживання з собаками заборонено.

Японія

Детальну інформацію можна отримати на сайті http://www.maff.go.jp/aqs/ . Ввезення тварин з України до Японії заборонено, через не повну акредитацію Українських лабораторій. При перетині кордону в різних країнах можуть знадобитися інші додаткові документи. У першу чергу, необхідно дізнатися, які вимоги пред'являє країна, кордон якої ви збираєтеся перетнути. Необхідну інформацію можна отримати у відповідному консульстві.

Вакцинація проти сказу

 - Вакцина проти сказу вакциною стандарту WHO. Перелік найменувань затверджених щеплень від сказу:

ANNAMUNE;ANNUMUNE;AILIRAB;BAYOVAC-LT;BAYOVAC-R / T-suspension / T; BAYOVAC-RCP + T ;BAYOVAC-SH + LT ;BAYOVAC-SHP * LT ;BIOCAN R;BIOCAN RL; BIOCAN DHPPI + RL; CADIMUM RAB; CANDIVAC SHLT ; CANDIVAC DHLR; CANDIVAC SHLT + P ;CANIGEN R;CANIGEN CH (A2) LR ;CANIGENCH (A2) PPI / LR ;CANIGEN CHA2P / LR;CANIGEN CHPPi / LR;CANIGEN LR; CANIGEN MHA2PLR;CANIMED LT ;CANIMED SH + LT ; CANIMED SHP + LT; DEFENSOR;DELVAVAC-R;DOG-VAC;DOHYCAT TETRAFEL RAGE ;DOHICAT i-RC + PT;DOHYRABDOHYVAC iR / IR;DOHIVAC iLT + P;DURA RAB 1;DURA RAB 3;ECLIPSE 3 KP-R ;ECLIPSE 4 KP-R ;EGALRABENDURACELL 7 + RAGE MONO;ENDURACELL 8 ;ENDURACELL LR / LEPTO T ;ENDURACELL MENDURACELL R MONO / T;ENDURALL – K;ENDURALL – M;ENDURALL – P;EPIRAB;EPIFAX LT ;EPIFAX SH + LT ;EPIFAX SHPP + LT ;EUFENOR 1-3;FELAN - R ;FELIDOVAC RC + PT ;FELIGEN CRP / R;FELINIFFA PR ;FELINIFFA P + T ;FELINIFFA PT + HC ;FELINIFFA T + HC ;FELIRAB PT ;FELOCELL CVR-T ;FELOCELL PT ;FELOCELL T ;FEL-O-VAX PCT-R ;FLOVAX PHCT ;FLOVAX PT ;GALAXY IR;HEXADOG;IMMUNRAB;IMRAB;IMRAB-1;IMRAB-3;IMRAB-R;IVENRAB;LEPTORA ;LEPTORABISIN ;LT-VAC T;MADILEP LT ;MADILEP LT + P ;MADIVAK;MADIVAK FLUSSING;MUNORAB-3;NOBI-VAC DHP + RL;NOBI-VAC LT;NOBI-VAC RL;NOBIVAC SH PARVOC + LT;ONTAVET R;PARVOLEPTORABISIN;PENTADOG;QUADRICAT;RABCINE;RABCINE 3;RABDOMUN;RABGUARD-TC;RABICELL;RABIES-VAC;RABIFFA;RABIFFA R;RABIGEN;RABIGEN MONO;RABIGEN SUSPENSIE;RABILABUN;RABISIN; RABIVAC INACTIVADA;RABVAC;RABVAC 1;RABVAC 3;RM FELINE 4 + IMRSB 3 ;RM IMRAB 1;RM IMRAB 3;SHP + LT VAC VEMIE ;TOBIVAC DESSAU;TOLLWUT-IMPSTOFF JANSSEN;TRIMUNE;UNIRAB;VACCIDOG R TPIMUNE;VANGARD RABIES;VIRBAGEN-CANIS SHA2 P / LT ;VIRBAGEN-CANIS LT ;VIRBAGEN-CANIS SHA2 PPiLT ;VIRBAGEN CANIS SHPPi / LT;VIRBAGEN CANIS SH / LT ;VIRBAGEN FELIS RCP / T ;VIRBAGEN FELIS SHPPi / LT;VIRBAGEN SHAIPPi / LT;VIRBAGEN TOLLWUT suspension / lyophil ./- impstoff;VIRBAGEN T

Комплексна вакцинація

В основній масі не обов'язково, але не мало важливо як для самої тварини, так для повноти ветеринарного паспорта при перетині кордону (рекомендуємо робити всім).

Собакам, тхорам: ПВЕ Парвовірусний ентерит - P = Parvovirus, короновірусні ентерит - C = Corona virus, Чума - D = Distemper, Інфекційний гепатит і АВЕ аденовірусна інфекція тип2 - H = Hepatitis or Adenovirus-2, Параінфлюенца - P = Parainfluenza, Лептоспіроз - L = Leptospirosisпо можливості Бордателіоз B = Bordetella, Хвороба Лайма - Lyme Disease, Гардіоз - Giardia, Дерматомікози (Трихофітія, Мікроскопія) Котам: Інфекційний ринотрахеит - FVR = Feline Viral Rhinotracheitis, каліцівірусной інфекція - C = Calicivirus, панлейкопенія (Чума) - P = Panleukopenia. По можливості лейкемії - L = Leukemia, Вірус імунодефіциту кішок - Feline AIDS, Інфекціонній перитоніт кішок - FIP = Feline Infectious Peritonitis), Дерматомікози (Трихофітія, Мікроскопія).Дегельмінтизація і інсектоакарицидними обробка тварини проводитися сертифікованими препаратами за 24-48 годин до вильоту, крім цього дегельмінтизація повинна бути проводитися систематично раз на 3-4 місяці, про що повинні бути відповідні відмітки у ветеринарному паспорті. Буде правильно і в теж час приємно, якщо Ви будите використовувати для дегельмінтизації і інсектоакарицидними обробці ті препарати виготовлювачі тієї країни в яку Ви прямуєте, теж з вакцинами;) Merial, FrontLine Combo, France Bayer, Advocate, German Bioveta, TOP SPOT ON, Czech Republic Pfizer, Stronghold, USA FORT DODGE, ProMeris Duo, USA АВЗ, Форма 1 ВЕТ, 1 ВЕТ (СНД), ветеринарний сертифікат.  Основний документ, що дає право перевозити тварину або птаха (він необхідний не тільки при перетині кордону  ,  але   і  в  подорожі  на поїзді  , автотранспорті та літаку по Україні) це ветеринарне свідоцтво (форма 1), яке обмінюється на міжнародний ветеринарний сертифікат на державному кордоні , державною службою ветеринарної медицини на кордоні та транспорті. Для країн СНД видається форма 1 ВЕТ (СНД) заповнена російською мовою. Міжнародний ветеринарний сертифікат повинен бути правильно оформлений і тому вимагайте від ветеринарних фахівців на прикордонному контрольному ветеринарному пункті заповнення англійською мовою, для Німеччині німецькою. Власникам тварин ветеринарне свідоцтво форма 1 ВЕТ мають право видати тільки в державних установах і лише в тому випадку, якщо у них є ветеринарний паспорт (довідка) із зазначенням дат щеплень і назвою вакцин. Всі необхідні щеплення повинні бути зроблені не раніше ніж за рік і не пізніше ніж за місяць до від'їзду. Крім того, в деяких країнах є особливі вимоги. (Наприклад, у Канаді вимагають, щоб у тварини в паспорті стояла позначка про відсутність глистів.

Довідка про аналіз крові на титрування антитіл

 Визначивши наявність антитіл до вірусу сказу, Вам не потрібно повторювати цю процедуру, якщо вакцинація проти сказу ще дійсна (відповідно до рекомендацій лабораторії).Зараз цей тест можна зробити і в Україні. В Києві. У єдиній сертифікованої для цього лабораторії. Координати:

 Центральна державна лабораторія ветеринарної медицини (ЦДЛВМ), Україна, 03151, Київ, вул. Донецька 30, телефон + 38-044-243-37-54, факс + 38-044-243-37-54. Телефон вірусологічної лабораторії 80442436954. Час роботи - 9.00-17.00, обід 13.00-14.00

Пробу для аналізу слід взяти не раніше, ніж через 30 днів після вакцинації, але не пізніше, ніж за три місяці до ввезення. Тримісячний термін не застосовується до тварин з ЄС, оглянутим до вивезення за межі ЄС. Тварина має мати свідоцтво, видане офіційним ветеринарним лікарем, або інший документ, з якого випливає, що правила ввезення дотримані. Тварини з ЄС можуть також мати т.зв. паспорт тварини. При ввезенні до Фінляндії потрібно також ветеринарна довідка про отримання тваринам належної дози препарату, затвердженого для даного виду тварин проти стрічкових черв'яків. При ввезенні тварин з таких країн, що не входять в ЄС, в яких не зустрічається сказ або ризик вкрай малий, застосовуються ті ж правила, як і при ввезенні з країн ЄС, і таким чином аналіз на наявність антитіл на сказ не потрібно. Такі країни вказані в додатку Регламенту. Це - Андорра, Ісландія, Ліхтенштейн, Монако, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія та Ватикан. Список буде доповнений пізніше. Ввезення собак і кішок з країн, що знаходяться поза межами ЄС, дозволено за умови відсутності у тварини на день відправки симптомів інфекційних захворювань. Крім того у тварини повинні мати довідку про щеплення чи інший документ із записом ветеринара про щеплення від сказу не раніше ніж за 12 місяців і не пізніше ніж за 30 діб до ввезення в країну. При повторному щепленні вимога інкубаційного періоду в 30 діб не застосовується. Щеплення допускаються по досягненні твариною 4-х тижневого віку. При відсутності у зазначеній довідці запису про щеплення від сказу ввезення тварини в країну не допускається, і тварина підлягає негайному поверненню, а за відсутності такої можливості, - умертвіння під наглядом прикордонного ветеринара.

Довідка про те, що тварина не представляє племінної цінності у довільній формі.

Іноді на державному кордоні виникають питання племінної цінності тварин і тому, постарайтеся заздалегідь отримати в кінологічному організаціях довідку про те, що Ваша тварина не представляє племінної цінності або просто їде на виставку. Довідка може видаватися лише фахівцем-кінологом офіційно зареєстрованою кінологічної організацією.

Дозвіл на вивезення і довідка про те, що тварина не представляє племінної цінності необхідно при будь-якому перетині кордону - неважливо, на який термін ви відправляєтеся в іншу країну.

Власникам собак потрібно звертатися в кінологічні організації України.

Ліцензований контейнер для транспортування тварини, який надійно замикається.

Контейнер повинен відповідати вимогам ІАТА (Міжнародна Асоціація Авіаперевізників) і підходити тварині за розміром. Орієнтовно необхідні розміри можна визначити наступним чином. Висота контейнера повинна бути дорівнює висоті стоячого тварини, а ширина клітини дорівнює його подвійній ширині, довжина дорівнює довжині тіла плюс половина довжини лапи. Дно клітини-контейнера, в якому перевозиться тварина, має бути покрито абсорбуючим матеріалом. Необхідно забезпечити доступ повітря. Дерев'яні клітини не приймаються. Контроль проводиться під час реєстрації, і якщо клітина тваринного не відповідає зазначеним вимогам, тварина на борт літака не допускають. У більшості випадків перевезення тварини оплачується як наднормативний багаж (залежно, від того яка система "вагова" або "система місць" використовується на даному напрямку), незалежно від того, чи є у Вас якийсь інший багаж чи ні. Понад це зазвичай стягується збір 15-25 USD. Ні авіакомпанія, ні агент, який виписує Вам квиток, не несе відповідальності за правильність оформлення ветеринарних довідок і дозволу на вивіз.

Сертифікат імпорту ,який вимагають останнім часом країни Євросоюзу, Японія і США. Являє собою збірну форму про пройдені вище перелічені заходи, заповнені  міжнародною мовою або мовою зустрічаючої  сторони. Форма заповнюється ветеринарним лікарем-відправником, з печаткою та його підписом , деякі країни вимагають ,щоб цей документ заповнювався в державній ветслужбі. Варто зауважити, що правила перевозу тварин можна з’ясувати у ветеринарній службі зустрічаючої сторони.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь