A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

20 листопада — День працівників сільського господарства

Дата: 20.11.2022 08:00
Кількість переглядів: 170

Дорогі працівники сільськогосподарської галузі, ветерани аграрної справи, наші годувальники, цвіт прадавнього українського хліборобського роду!

Сердечно вітаю вас з професійним святом, яке є вінцем вашої безперервної, копіткої, величної праці! На вас тримаються села, громада, вся Україна, адже сільськогосподарська галузь належить до найбільш бюджетоутворюючих галузей нашої країни, і становить основу життя держави та добробуту її громадян.  

Ваша праця почесна і благородна, оспівана в піснях і віршах. Але постійно сповнена різноманітних і непередбачуваних ризиків. Це і людський фактор, і примхи погоди, і стрибки економіки. А цього року до усіх вже відомих вам викликів, які ви навчилися долати завдяки своєму професіоналізму та багаторічному досвіду, додалося чи не найголовніше випробування долі — війна.

Ближче до закінчення минулої зими аграрії звично були сповнені світлих надій, і традиційно готувалися теплої весняної пори засіяти землю добірним зерном. Однак у ваші мирні плани увірвалася страшна правда життя — російська агресія. І знову ви опинилися у складній ситуації, бо втратили роками налагоджені зв’язки з постачальниками насіння, запчастин, мінеральних добрив. Та головне — зіткнулися з браком дизельного пального для заправки сільськогосподарської техніки. І, взагалі, були в повній невідомості стосовно подальшого розвитку подій.  

Проте і в цей критичний час ви залишилися вірними селянському роду, тій клятві, якою присягнули землі, коли обирали професію працівника сільськогосподарського виробництва. І весною з Божим благословенням вивели трактори в поля, засіяли землю, яка знала, що ви не зрадите, не спасуєте перед труднощами. Ви вклали у маленькі  зернятка своє серце і душу, аби вони проросли, наповнені ласкавим сонячним теплом, рясними благодатними дощами і вашою любов’ю.

І матінка-земля щедро віддячила вам — за вашу самовіддану працю, стійкість і турботу. А далі була дійсно битва за врожай, аже  слід було якнайшвидше обмолотити вирощене збіжжя, щоб ворог не спалив його під час обстрілів, як це було в деяких областях України.

Та й на цьому ваші клопоти не закінчилися, бо виплеканим врожаєм потрібно якнайліпше розпорядитися. І в непростих умовах сьогодення вам доводиться ефективно застосовувати комерційний талант, ділову ініціативу та основи сучасного менеджменту, аби реалізувати найцінніший скарб за найвигіднішими цінами і контрактами.

З нагоди свята прийміть слова щирої подяки і низький уклін від усіх співвітчизників. Сльськогосподарська галузь є основною в нашій громаді. Ви забезпечуєте вагомі надходження до бюджету, надаєте робочі місця, несете соціальну відповідальність, допомагаєте втілювати в життя важливі соціально-економічні проекти, надихаєте інших своєю активною громадянською позицією та проявом патріотизму.

З перших днів війни аграрії Новоархангельської громади, у тісній співпраці з Новоархангельською селищною радою, підтримали бригади тероборони, забезпечили доставку на фронт і в тилові області країни тисячі тонн сільськогосподарської продукції, допомогли Збройним Силам України коштами, продовольством, військовим оснащенням і автомобілями, наданих з очолюваних господарств!  

Тож нехай ваша віддана праця і надалі слугує на користь людям! Щедрих вам врожаїв, вигідних контрактів, сонячного та душевного тепла, гарного здоров’я, благополуччя та добробуту, пошани від суспільства, наснаги на нові звершення й миру на нашій рідній благословенній землі!

З повагою Новоархангельський селищний голова Юрій Шамановський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь