A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Проїзд — безкоштовний!

Дата: 11.11.2022 11:35
Кількість переглядів: 433

Десятого листопада відбулася 33 сесія Новоархангельської селищної ради восьмого скликання. На ній було прийнято програму «Соціальний автобус у Новоархангельській територіальній громаді на 2022-2025 роки». І хоча це питання знаходилося під номером 18 у порядку денному сесії, та по своїй важливості підлягає висвітленню першим. Бо проїзд в соціальному автобусі — безкоштовний! Депутати могли ознайомитися з новопридбаним автобусом Форд, а також колісним трактором, які виблискували свіжою заводською фарбою перед селищною радою.

Загалом під час сесійного засідання було розглянуто 28 питань. Та на самому початку присутні заслухали голову Новоархангельської селищної територіальної виборчої комісії Валерія Борисовича Пурія. Він зачитав постанову про дострокове припинення повноважень депутата селищної ради Шамановської Надії Василівни, яка передчасно пішла з життя, та про визнання повноважень наступного за черговістю депутата селищної ради восьмого скликання від місцевої організації партії «Голос» Максима Анатолійовича Готовкіна.

Максим Анатолійович склав і підписав присягу депутата. Селищний голова Юрій Павлович Шамановський вручив йому посвідчення та значок депутата Новоархангельської селищної ради і побажав плідних успіхів у депутатській діяльності.

Далі робота сесії продовжилася у звичному режимі. Депутати внесли зміни до видаткової частини бюджету Новоархангельської селищної територіальної громади на 2022 рік, пере- направивши кошти на найбільш потрібні видатки. З них 110 тисяч гривень виділено на придбання колоноскопа з відеофіксацією для Новоархангельської багатопрофільної лікарні, 151 тисячу 700 гривень — на проведення медогляду осіб, призваних на військову службу. 200 тисяч гривень — на допомогу одній з військових частин Української армії, 100 тисяч гривень — на реабілітацію військовослужбовців, 263 тисячі — на забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства, 94 тисячі гривень — на придбання дров для первинної медичної допомоги населенню, 34 тисячі 743 гривні — на поточний ремонт покрівлі Скалхутірського будинку культури.

На сесії, відповідно до чинного законодавства, було створено резервний фонд Новоархангельської селищної територіальної громади.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету селищної територіальної громади за січень-вересень 2022 року: доходи склали 99 мільйонів 791 тисячу 655 гривень; видатки — 92 мільйони 671 тисячу 461 гривню. Залишок коштів на 1 жовтня 2022 року становив 9 мільйонів 257 тисяч 893 гривні.

Депутатський корпус затвердив в новій редакції «Програму поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження служби та лікування поранених внаслідок бойових дій на 2022-2023 роки».

З метою приведення установчих документів закладів освіти Новоархангельської селищної ради у відповідність до вимог чинного законодавства, на сесії було перейменовано три комунальні заклади освіти: Новоархангельський науковий ліцей «Лідер» — на Новоархангельський ліцей «Лідер»; а також Новоархангельський опорний ліцей «Меридіан» — на Новоархангельський ліцей «Меридіан», Торговицький опорний ліцей імені Є.Ф.Маланюка на Торговицький ліцей імені Є.Ф.Маланюка

Водночас було затверджено стратегії розвитку Новоархангельського ліцея "Лідер" та Торговицького ліцея імені Є.Ф.Маланюка.

Депутати включили частину першого поверху міського будинку культури №3 до переліку першого типу об’єкта оренди, для передачі в оренду шляхом проведення електронного аукціону.

Також було передано в оперативне управління відділу соціального захисту населення селищної ради приміщення комунальної власності селищної ради, за адресою: смт. Новоархангельськ, вул. Центральна, 7.

Майно комунальної власності територіальної громади, що перебуває на балансі селищної ради (цілісно-майновий комплекс, водогони, свердловини, техніку) було передано в господарське відання та на баланс КП “Новоархангельське ЖКГ”.

На сесії було надано дозвіл на списання з балансу основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, що знаходяться а балансі Новоархангельської селищної ради, у зв’язку з їх моральним та фізичним зносом, недоцільністю ремонту, та таких, що непридатні для використання.

Депутати внесли зміни до рішення селищної ради №96 від 21 січня 2021 року «Про затвердження програми «План дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період 2021-2026 роки»», виділивши на реалізацію даної програми додатково 10 тисяч гривень.

Також зі змінами затвердили структуру робітників благоустрою селищної ради на 2022 рік.

Депутати затвердили дві земельні ділянки, розташовані за межами Новоархангельська, та дві земельні ділянки, розташовані за межами села Торговиця, що пропонуються для продажу права оренди на земельних торгах, та надали дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення даних земельних ділянок в оренду.

Також було затверджено земельну ділянку, розташовану за межами села Левківка, що пропонується для продажу права оренди на земельних торгах, із зміною її площі в результаті уточнення, та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення даної земельної ділянки в оренду.

Селищна рада припинила право постійного користування земельною ділянкою по вулиці Лесі Українки, 6-а, в селі Свердликове, і віднесла її до вільних земель Новоархангельської селищної ради.

Депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що надається в оренду терміном на 49 років ПрАТ «Кіровоградобленерго», під нове будівництво реклоузеру за межами села Скалева.

Народні обранці надали дозвіл на розробку шести проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, що знаходяться по вулиці Шевченка в селі Свердликове, в оренду на 49 років для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

Насамкінець сесійного засідання очільник громади Юрій Павлович Шамановський повідомив гарну новину: колектив Новоархангельської селищної ради з власних зарплат зібрав кошти на купівлю автомобіля для Збройних Сил України. З них 53 тисячі гривень надав особисто Юрій Павлович Шамановський і 85 тисяч гривень надали працівники селищної ради. Автомобіль придбаний і буде переданий армійцям у ці вихідні.

— Разом наблизимо велику й бажану Перемогу! — зазначив голова Новоархангельської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь