Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Тих днів не змовкне слава, ще довго в пам’яті болітиме війна»

Дата: 28.10.2022 14:15
Кількість переглядів: 233

78 літ віддаляє нас від того вікопомного дня, коли 28 жовтня 1944 року з території України вигнали останнього солдата нацистського рейху. Та спомин про події тієї страшної воєнної круговерті, що забрала мільйони людських життів, розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль, жива до цього часу.

Через десятиліття біля пам’ятника загиблим воїнам в роки Другої світової війни зібралися вдячні нащадки, аби віддати данину пам’яті і глибокої вдячності усім, хто пережив страхіття фашистської окупації, зазнав нечуваних тортур, знущань та принижень в концтаборах і тюрмах, знемагав від непосильних примусових робіт на далекій чужині, поліг смертю хоробрих під час запеклих визвольних боїв.

До підніжжя пам’ятника були покладені квіти. Присутні вшанували пам'ять всіх загиблих за волю України хвилиною мовчання.

Перед учасниками зібрання виступив секретар Новоархангельської селищної ради Олександр Олександрович Зубець. Він зазначив, що на території України були сконцентровані основні сили противника, а тому саме на нашій багатостраждальній землі відбулися ключові битви за визволення країн Європи від фашизму. В результаті нацистської окупації Україна зазнала мільйонні втрати населення та об’єктів цивільної інфраструктури. Та не скорилася, не стала на коліна.

Не було для окупантів спокою ні на фронтах, ні в тилу. Разом з діючою армією, партизанами, підпільниками кувала Перемогу над гітлерівцями Українська Повстанська армія. Цьогоріч ми відзначаємо 80-річчя з часу її створення.

І знову — війна, знову Україна відстоює свою державність, знову ллється невинна кров, знову найкращі сини і доньки Вітчизни віддають своє життя за те, щоб над Батьківщиною голубіло чисте мирне небо. Та віримо, що звільнена від російського агресора Україна засяє посмішками щасливих людей, які зуміли вижити, вистояти і повернутися до мирного буття.

Настоятель храму рівноапостольного князя Володимира митрофорний протоієрей Ілля Сович провів панахиду за убієнними в роки Другої світової війни і під час повномасштабного російського вторгнення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь