Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Незламною вірою та благими справами ми здатні все подолати!

Дата: 25.10.2022 14:55
Кількість переглядів: 107

21 жовтня 2022 року надійшла гуманітарна допомога для ВПО, які мешкають у місцях компактного проживання у Новоархангельській територіальній громаді.

Управління Кропивницької єпархії Православної Церкви України  у співпраці з Міжнародним православним благодійним фондом International Orthodox Christian Charities , громадським діячем Олександром Горбуновим, Новоархангельським селищним головою Юрієм Шамановським та секретарем Новоархангельської селищної ради Олександром Зубцем надали гуманітарну допомогу для МКП у вигляді двох холодильників та двох пральних машин. Техніка призначена для осіб, які є переселенцями з тимчасово окупованих територій. 

За словами єпископа Кропивницького і Голованівського Марка, Кропивницька єпархія Православної церкви України реалізує вже другий проект допомоги переселенцям за підтримки Міжнародного православного благодійного фонду International Orthodox Christian Charities. 

Техніка розосереджується по місцях компактного проживання переселенців у Кіровоградській області (а не по окремих сім’ях) для того, щоб охопити допомогою більше людей. Усю підготовчо-організаційну роботу по координації з місцями компактного проживання переселенців на волонтерських засадах взяла на себе команда депутата Кіровоградської обласної ради Олександра Горбунова.

Новоархангельська селищна рада щоденно працює в посиленому режимі для забезпечення потреб осіб, які постраждали внаслідок вторгнення рф. Станом на 25 жовтня 2022 року в громаді проживає понад 1 600 ВПО;  функціонує 2 МКП, в яких проживає близько 60 осіб. Внутрішньо переміщені особи , які виїхали із зони бойових дій, часто залишали домівки з одним рюкзаком. Найменше, що можна для них зробити – це забезпечити товарами першої необхідності. У нашій громаді з перших днів повномасштабної війни активно функціонують пункти отримання гуманітарної допомоги для ВПО. Проте, місцевий гуманітарний штаб не може покрити потребу у побутових приладах. Саме в таких ситуаціях на допомогу приходять благодійні організації, які не залишаються осторонь проблем суспільства.

Новоархангельська селищна рада висловлює подяку за надану гуманітарну допомогу. Добрі справи для тих, хто потребує допомоги не залишаються поза увагою. Для людей, які постраждали від дій рф на території України дуже важливо знати, що у вирішенні щоденних проблем вони не одинокі, що є люди, які у важку хвилину можуть подати руку допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь