Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Віктор Павлович Лаврінчук: «Невирішених питань немає, було б бажання їх вирішувати»

Дата: 06.10.2022 13:30
Кількість переглядів: 295

Восьмеро. Саме стільки нових лікарів за менш ніж пів року поповнили колектив Новоархангельської багатопрофільної лікарні. Серед них — компетентні фахівці своєї справи і талановита перспективна молодь. Заповнення вакантних посад за найбільш затребуваними спеціальностями і поповнення наявних робочих місць молодими кадрами стало можливим завдяки ініціативі головного лікаря Віктора Павловича Лаврінчука та всебічній підтримці селищного голови Юрія Павловича Шамановського та депутатського корпусу Новоархангельської селищної ради . Всі його дії  спрямовані на перспективний розвиток очолюваного медичного закладу та продовження славних традицій багатопрофільної лікарні.

Нинішнє перше вересня стало початком нового життя для двох випускниць Донецького національного медичного університету. На запрошення Віктора Павловича відгукнулися лікар-фтізіатр Ірина Ігорівна Закаблукова та лікар-анестезіолог-реаніматолог Катерина Володимирівна Верба. Їх з членами сімей тепло зустріли в нашій громаді, забезпечили житлом і усім необхідним для проживання та обігріву приміщень.

Ірина Ігорівна Закаблукова проходила інтернатуру в Краматорському обласному протитуберкульозному диспансері. Через інтенсивні військові дії лікувальний заклад перебазувався до Львова. Молода лікарка вирішила скористатися пропозицією в Інтернеті й розпочати трудову діяльність в Новоархангельській багатопрофільній лікарні.

За місяць роботи вона разом з медсестрою Оленою Леонідівною Бак прийняла 268 пацієнтів — дорослих і дітей. Уважна, привітна, компетентна, Ірина Ігорівна займається діагностикою, лікуванням та профілактикою туберкульозу, а також проводить медогляди жителів Новоархангельської, Надлацької, Підвисоцької, Тишківської громад і частково Бабанської громади.

З огляду на те, що туберкульоз вражає не тільки дихальну систему, а й інші внутрішні органи, важливо своєчасно виявити цю хворобу та розпочати лікування для успішного подолання недуги і збереження здоров’я оточуючих людей.

Ірина Ігорівна Закаблукова проводить прийом у кабінеті №85 поліклінічного відділення лікарні. На жаль, обстановка з туберкульозом сьогодні напружена. Якщо раніше цю хворобу вважали соціальною, то сьогодні вона стала супутником самодостатніх людей, які перенесли важкі інфекції, хворіють на цукровий діабет чи коронавірус. Тому справ у лікарки-початківця вистачає.

Катерина Володимирівна Верба стала дипломованим лікарем у обпаленим війною 2022 році. В травні закінчила проходження інтернатури, після чого працювала анестезіологом в інфекційній лікарні міста Костянтинівка. Хвилюючись за життя маленької дитини молода сім’я вирішила залишити територію підвищеної небезпеки. Пошук вакансій по Інтернету привів до Новоархангельської багатопрофільнї лікарні.

Катерина Володимирівна лікує хворих з тяжким перебігом хвороб у відділенні реанімації, здійснює анестезіологічне забезпечення під час планових і екстренних операційних втручань, консультує тяжкохворих з інсультами, отруєннями, які звертаються до приймального відділення лікарні.

Працює вона під наставництвом високопрофесійного фахівця, лікаря вищої категорії та чудової людини Ігоря Васильовича Вовнянка. Він передає Катерині Володимирівні усі тонкощі роботи анестезіолога-реаніматора. І в свою чергу задоволений рівнем знань і практичної підготовки молодої колеги, її відповідальним ставленням до обраної професії та людськими якостями.

Як вже зазначалося, в лікарняних стінах відбувається поступальний рух розвитку. На що Віктор Павлович Лаврінчук каже: «Невирішених питань немає, було б бажання їх вирішувати». Приміром, чимало потрібних для лікувальної діяльності речей придбали за кошти, отримані від надання медичних послуг. Так, для нового апарату ультразвукового дослідження за власні кошти закупили внутрівагінальний датчик, який вартує 200 тисяч гривень. На понад 100 тисяч гривень в лікарняну лабораторію придбали водяну баню, центрифугу, хімічні реактиви, витратні матеріали та інше. Було атестовано допоміжне обладнання і повірено вимірювальне. У планах — купівля автоматичного біохімічного аналізатора і сучасного мікроскопа. Також фахівці лабораторії проходили онлайн-курси в Міжнародній школі технічного законодавства і управління якістю. Все це зроблено для того, щоб лабораторія була акредитована згідно вимог ISO-15189.

В кабінеті лікаря-ендокринолога Наталії Сергіївни Пахарєвої зайняв своє чільне місце апарат УЗД, що вивільнився з кабінету ультразвукового дослідження. За допомогою нього Наталія Сергіївна здійснює обстеження щитоподібної залози.

На часі — придбання колоноскопа для обстеження товстого кишківника. На купівлю цього сучасного апарату Новоархангельська громада надала 550 тисяч гривень. Тишківська громада виділила 300 тисяч гривень для розрахунку за вже діючий фіброгастроскоп.

Водночас в терапевтичному відділенні проводяться ремонтні роботи. Сюди, зокрема, придбали 150 квадратних метрів лінолеуму.  

В поліклінічному відділенні установлений великий плоский телевізор. У відеороликах, які демонструються протягом робочого дня, висвітлюється діяльність усіх відділень багатопрофільної лікарні, розповідається про нових лікарів та спонсорів медичного закладу.

Та Віктор Павлович Лаврінчук не зупиняється на досягнутому й вишуковує всі можливості для покращання функціонування лікарні, підвищення якості медичних послуг і вчасної виплати заробітної плати. З цього приводу він брав участь у зустрічі з міністром охорони здоров’я України Віктором Кириловичем Ляшком і головою комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді України Михайлом Борисовичем Радуцьким, що відбулася першого жовтня в місті Умань. Під час спілкування з високопосадовцями Віктор Павлович виносив на обговорення насущні питання, що стосувалися подальшого функціонування лікарні та перспектив її розвитку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь