A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Які зміни відбулися у порядку підтвердження трудового стажу?

Дата: 06.10.2022 11:36
Кількість переглядів: 123

Які зміни відбулися у порядку підтвердження трудового стажу?

 

Нагадаємо, що Порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній (далі - Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637 (із змінами).

Цей Порядок застосовується у випадках коли відповідні записи не внесені до трудової книжки – трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року № 1058 (набрала чинності 29 вересня 2022 року) внесені зміни до постанови № 637 та Порядку. Так, у назвах постанови, Порядку та у його тексті слова “трудового стажу” замінено словами “стажу роботи”.

Наразі визначено, що основним документом, що підтверджує стаж роботи за період до впровадження персоніфікованого обліку у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, є трудова книжка.

Як і раніше, за її відсутності (або відповідних записів у ній) стаж роботи встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Але визначено, що такі документи можуть бути подані в електронному вигляді з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Також встановлено, що документи, визначені Порядком, є підставою для внесення відомостей до частини персональної електронної облікової картки в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що відображає трудову діяльність застрахованої особи, у тому числі за період до 01 січня 2004 року.

Крім того, уточнено механізм підтвердження періодів роботи членами особистих селянських господарств та зайняття підприємницькою діяльністю фізичними особами. Врегульовані питання підтвердження стажу роботи на підприємствах, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях та у районах проведення бойових дій.

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року № 1058 тут http://surl.li/dffgm

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь