Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Піца на колесах»

Дата: 04.10.2022 12:55
Кількість переглядів: 238

«У нашій команді працюють волонтери зі всього світу. Таким чином ми намагаємося показати людям, що весь світ з Україною!» - саме так розповів про свою діяльність Девід Фокс-Пітт.

Девід родом з Шотландії. Затятий мандрівник, який створив свою власну організацію WildFox Events — британську компанію, що займається пригодами. Понад двадцять років WildFox Events створює складні способи для команд та окремих людей, щоб перевірити витривалість, розширити горизонти та перевершити очікування. Та коли почалася війна в Україні, він покинув свій бізнес, родину, друзів, взяв вантажівку і поїхав на кордон. 

Спочатку він та його команда Siobhans Trust, яка формувалася досить швидко, перебували на Польській стороні біля кордону Медика-Шегині. З часом вони перейшли кордон України і стали допомагати людям, які стояли у кілометрових чергах з метою виїхати у більш безпечні країни. 

«Я був дуже здивований, адже в Україні біля кордону з Польщею не було ні Червоного Хреста, ні ЮНІСЕФ, нікого! Були лише ми. Це було дуже виснажливо для нас, адже ми працювали 24/7. Це були ті фрази, які ви чули сьогодні у Новоархангельську «кава, чай, какао», вони вимовлялися з тією ж інтонацією і ми бачили, що це підіймає людям дух», - згадує Девід.

З часом, коли зменшилася кількість людей, які перетинають кордон і черги зникли, команда волонтерів поїхала по різних містах України. Спочатку це були великі міста, потім менші містечка, потім селища та села. Загалом зараз Україною курсує 27 вантажівок з піцою, кавою, чаєм та какао. Волонтери не просто пригощають людей смачними стравами та напоями, вони створюють міні-шоу на видачі – танцюють, співають, фотографуються.

Окрім цього, команда Siobhans Trust спрямовує гуманітарну допомогу для військових. Під час візитів до громад вони проводять своєрідний моніторинг актуальних потреб, а потім, за можливості, спрямовують вантажі.

03 жовтня 2022 року до Новоархангельська завітала Siobhans Trust та мультинаціональна команда за підтримки Народного Руху України «Піца на колесах». Головним серед волонтерів був Девід – харизматичний, веселий шотландець, який з перших хвилин привернув до себе увагу всіх відвідувачів парку. Також була сімейна пара  з Миколаєва – Анна та Валерій, Ольга з Вознесеньська, Лілі з Нью-Йорку, Каміль з Парижу та Чарлі з містечка на півдні Англії. Кожен член команди постійно повторював «The world is united for Ukraine», що означає «Світ об’єднаний заради України», від них постійно лунали вигуки «Слава Україні», а ще, як виявилося, вони дуже гарно співають пісню «Ой, у лузі червона калина». 

На захід також завітали представники будинку дитячої та юнацької творчості, які подарували волонтерам патріотичні брошки, зроблені гуртківцями.

Новоархангельська селищна рада висловлює свою глибоку повагу  Siobhans Trust та мультинаціональній  команді за підтримки Народного Руху України «Піца на колесах» За чуйність, гуманність, плідну співпрацю, підтримку жителів Новоархангельської громади. Ваша праця є надзвичайно важливою в умовах військової агресії московії проти України. Упевнені, Ваш внесок позитивно вплине на морально-психологічний стан нашого народу.
Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо Вам подальшого процвітання, успіхів у благородній справі і особистого щастя.

Фото: Світлана Левченко та Андрій Яригін



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь