Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Кубок Нескорених»

Дата: 02.09.2022 15:56
Кількість переглядів: 337

З 18 по 29 серпня 2022 року Асоціація футзалу України провела престижний передсезонний Всеукраїнський турнір «Кубок Нескорених». Змагання проходили у двох зональних групах: «Центр» і «Захід». Матчі у зоні «Центр» відбулися з 25 по 29 серпня у Київському політехнічному інституті. Поєдинки зони «Захід» — з 18 по 21 серпня приймав львівський спорткомплекс «Боско-Арена».

Участь в турнірі взяли команди Екстра-ліги, Першої ліги і любительські колективи. В Центральній зоні змагалися футбольні команди з Києва, Запоріжжя, Миколаєва, Вінниці та Харкова. В Західній зоні — команди зі Львова, Івано-Франківська, Луцька, Хмельницького та Рівного. Суперники провели одноколовий турнір у групах, після чого розіграли підсумкові місця у стикових матчах.

Відрадно, що до складу миколаївської команди «VAST» увійшов мешканець Новоархангельської громади Ігор Миколайович Бобко. Він — до цього часу діючий професійний футбольний гравець, кандидат у майстри спорту з футболу.

Любов до найпопулярнішої у світі гри прищепив йому батько — палкий прихильник цього виду спорту Микола Лукович Бобко. Сім’я у той час проживала в Києві — місті, сповненого багаторічних чудових футбольних традицій, пронизаного духом найвеличнішої команди — київського «Динамо» та її найвеличнішого тренера — Валерія Васильовича Лобановського. Починаючи з 9 класу юнак навчався в Республіканському вищому училищі олімпійського резерву, обравши для себе одне із найскладніших і найвідповідальніших амплуа — футбольний воротар. Хлопець відзначався високою швидкістю реакції, умінням розуміти ситуацію на полі, технікою високого стрибка, ловіння та відбивання м’яча. .

З 17-річного віку Ігор Миколайович розпочав професійну кар’єру футболіста у великому футболі. Грав за команду міста Славутич, потім — за футзальний львівський футбольний клуб «Енергія», який виступав у Вищій лізі, за миколаївський любительський ФК «АгроВлада», за очаківський «Арсенал». Має чимало спортивних нагород: кубків, грамот, дипломів за отримані перші місця в чемпіонатах різних рівнів. Неодноразово його визнавали кращим воротарем: в 2003 році на турнірі у Львові, в 2008-2009 роках на змаганнях у Києві, в 2010-2011 роках під час матчів у Миколаєві та Миколаївській області, в 2015-му під час ігор в Херсоні.

В 2016 році за сімейними обставинами він з дружиною та двома синами переїхав до Новоархангельська. Майже з того часу працює вчителем фізичної культури в Опорному закладі освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів — гімназія». Уважний, ввічливий, відповідальний, Ігор Миколайович постійно зацікавлює учнів фізичною активністю, формує у дітей звичку займатися спортом, у тому числі футболом. Не випадково фізкультура стала для багатьох дітей улюбленим предметом. Раніше вони з настроєм поспішали на «живе» тренування, а тепер із задоволенням беруть участь у онлайн-навчанні. Чудові професійні й людські якості вчителя викликають повагу та шану до нього в учнів і їх батьків.

Та за основною роботою він не полишає професійний міні-футбол, продовжуючи брати участь у різноманітних змаганнях. Нинішнього серпня Ігор Миколайович Бобко вкотре вийшов на поле, зігравши за миколаївську команду «VAST». Організатори турніру навіть не сподівалися, що гравці з пекельного півдня, який щодня піддається обстрілам російських загарбників, матимуть змогу приїхати до Києва і стати рівноправними учасниками Всеукраїнського змагання. А вони, проявивши спортивний гарт, дійсно довели, що належать до когорти незламних.

Даний турнір став генеральною репетицією перед стартом нового сезону. З огляду на воєнні реалії усі матчі проходили без глядачів і з дотриманням правил безпеки учасників змагань. Також не було трансляцій поєдинків у прямому ефірі. Всі бажаючі, в тому числі рідні, друзі, знайомі гравців, мали змогу переглянути записи ігор після їх завершення. Слід відмітити, що Ігор Миколайович отримав багато схвальних відгуків від своїх колишніх колег-футболістів, а також від нинішніх колег-освітян, які висловили на його адресу чимало позитивних коментарів.

«Кубок Нескорених» зібрав велику суму внесків. Всі кошти були передані на потреби Збройних Сил України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь