Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2022 10:37
Кількість переглядів: 324

29 серпня — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України 

 

Доргі співвітчизники!

Сьогодні, 29 серпня, ми вшановуємо військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України. Ця дата приурочена до дня виходу українських військ з ворожого оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, коли наші військові зазнали великих втрат.

У боротьбі проти російського агресора гідно виконували свій синівський обов’язок жителі Новоархангельської громади, віддавши за свободу та територіальну цілісність рідної неньки-України найдорожче — своє життя. Це Аліщенко Іван Альбертович, Томак Микола Миколайович, Сурженко Сергій Іванович, Гбур Ігор Миколайович, Стецюк Сергій Сергійович, Бертеньов Олег Олександрович. Завжди пам’ятаймо про їх жертовний подвиг!

Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Адже Україна для кожного із полеглих воїнів — це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Коли тривали запеклі бої, на полях щедро цвіли соняшники. І останнє, що бачили наші мужні захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

Тому сонях пам’яті — це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. Чорні, як українська земля зернятка, обов’язково проростуть і дадуть рясні сходи. Так само українці й надалі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Вклонімося подвигу та героїзму наших захисників.  Ми глибоко співчуваємо батькам, дружинам, дітям та родинам всіх захиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести важку біль втрати близької людини.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим захисникам! Миру та процвітання Україні! Нехай патріотизм, сила духу та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення найкращих сподівань і трудових звершень!

 

З повагою селищний голова Юрій Шамановський.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь