Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

23 серпня — День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2022 09:42
Кількість переглядів: 295

Дорогі жителі та гості громади!

Сьогодні ми відзначаємо одне із знакових свят —  День Державного Прапора України. Національне знамено символ слави багатьох поколінь українців, втілення національної честі та гідності. Воно пов'язує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення. Це наш історичний дух, наша  гордість і велич нації. З цим символом український народ утвердив свою державність, соборність і самостійність, з ним  українці йшли на захист своїх прав та свобод під час  Революції Гідності, під синьо-жовтим знаменом сьогодні наші воїни захищають рідну землю  від ненависних окупантів.

У мить, коли здіймається і майорить Прапор України — відчувається піднесення, яке сповнює наші серця гордістю за рідну країну. Наш Стяг — Прапор миролюбства. Його барви — поєднання блакиті неба, що простягнулося над жовтим хлібним ланом. Вперше синьо-жовтий прапор був піднятий на флагштоці перед будівлею Київської мерії 24 липня 1990 року. Попередньо він був освячений у Софіївському соборі. Офіційно Державний Прапор України було затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року. У серпні 2004 року Президентом України був підписаний Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щорічно 23 серпня.

З нагоди свята сердечно бажаю всім доброго здоров’я, добробуту і щастя кожній родині. Нехай завжди гордо майорить над Україною синьо-жовтий стяг волі та єдності.

З повагою селищний голова Юрій Шамановський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь