Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Актуальне питання сьогодення

Дата: 01.08.2022 15:01
Кількість переглядів: 264

Проаналізувавши сплату податків за землю за 2021 рік, робочий тиждень в Новоархангельській селищній раді розпочався з проведення наради, яка мала більш ніж актуальний характер. Йшлося про сплату податків і зборів на території Новоархангельської селищної ради, з яких формується дохідна частина бюджету громади. Це стосується не тільки юридичних осіб, а й фізичних осіб усіх форм власності.

Проводив нараду селищний голова Юрій Павлович Шамановський. На засіданні були присутні всі служби, пов’язані з виконанням податкових зобов’язань. З інформацією про сплату орендної плати і земельного податку фізичними і юридичними особами на підвідомчій території, виступив Кам’янецький староста Михайло Васильович Попко. Наступного понеділка він знову доповідатиме про пророблену в даному напрямку роботу, а разом з ним — Ганнівський і Свердликівський старости.

Чому така велика увага була прикута саме до аграрного сектору? Тому що в ньому найбільша питома вага доходів і найбільша частка їх приховування. В результаті селищний бюджет недоотримує мільйони гривень, які потрібні для вирішення багатьох соціально-економічних питань, пов’язаних з життєдіяльністю громади. Особливо в період воєнного часу.

Перевірка дотримання та виконання податкових зобов’язань розпочалася з сільськогосподарської галузі й поетапно торкнеться всіх без виключення суб’єктів підприємницької діяльності. Ю.П. Шамановський дав доручення керівникам земельного, фінансового, юридичного відділів, центру надання адміністративних послуг селищної ради посилити заходи по інвентаризації земельних ділянок і виявленню недоплати податків. До співпраці голова громади залучає інші служби, що діють на території громади, в тому числі податкову.

В разі ухиляння від сплати податків селищна рада залишає за собою право звернутися до компетентних органів для вирішення питання по суті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь