Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новий штам корона вірусу

Дата: 01.08.2022 14:11
Кількість переглядів: 491

Якщо хтось думає, що коронавірус вже минув та не повернеться, то це не так. На теперішній час захворюваність реєструється і все частіше викликана новою мутацією штаму «Омікрон», який   вражає також і дітей. Якщо під час попередніх хвиль коронавірусу перебіг захворювання у дітей був майже безсимптомним, то тепер він супроводжується підвищенням температури. Разом з тим новим штамом «Омікрон» хворітимуть усі вікові категорії. Передусім працездатне, активне населення.

У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, які симптоми найчастіше з'являються в людей, які підхопили Омікрон, новий штам коронавірусу.

 

 

 

 

Найчастіше хворі мають нежить, головний біль, втому а також чхають і відчувають біль у горлі. Головними симптомами уханського вірусу, який, за даними МОЗ, все ще домінує в Україні, вважаються висока температура, тривалий важкий кашель, втрата смаку і нюху.

Новий штам, за даними наукових досліджень, має менший інкубаційний період, що в середньому триває три доби. Але ризик повторного зараження Омікроном вп'ятеро вищий, ніж у Дельти. Це пов’язано з тим, що новий штам «Омікрон» більше контагіозний. Попри те, що симптоми Омікрону здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію та летальні випадки", - кажуть у МОЗ.

 Фахівці радять дорослим та  дітям віком від 12 років провести вакцинацію, а молодшим – часто мити руки, не відвідувати місць масового скупчення людей та бути під постійним наглядом дорослих, аби вчасно реагувати на зміну стану самопочуття.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь